Mangovispipuuro
Tykkäämiset
4 3
Osuvuus
83%


Muut luokittelutiedot

aamiainen / välipala, jälkiruoka, keskitaso, keittämällä, laktoositon, maidoton, munaton, vähälaktoosinen, kasvisruoka, sisältää viljaa, sisältää gluteenia

Mangovispipuuro

8:lle hengelle
Keskitaso

Lisää

Ainesosat

  • 1 l
    vettä
  • 2 prk
    (á 125 g) mangososetta (lastenruoka)
  • 1.5 dl
    mannasuurimoita
  • 0.8 dl
    sokeria
  • 0.2 tl
    suolaa
 

Ohjeet

Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää mannasuurimot suolalla maustettuun veteen koko ajan sekoittaen. Keitä puuroa kannen alla miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin 10 minuuttia. Tarkista kypsymisaika pakkauksesta. Lisää puuroon mangosose ja sokeri. Jäähdytä puuro täysin kylmäksi. Vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Tarjoile esimerkiksi kylmän maidonkanssa. Mannasuurimoissa on valinnanvaraaMannasuurimot ovat raemaiseksi jauhettua viljaa, yleensä vehnää. Tummat mannasuurimot sisältävät vehnän ydinosan lisäksi myös kuoriosia ja alkiota, joten niiden ravintoarvo on parempi kuin mannasuurimoiden. Mannasuurimo plus on tumma mannasuurimo, joka sisältää tavallisia tummia mannasuurimoita runsaammin kuitua. Kauramannasuurimot valmistetaan täysjyväkaurarakeista ja vehnän ydinrakeista. Isohko raekoko tuo hyvän rakenteen mannapuurolle. Kuituisesta mannapuurosta ei tule kuitenkaan yhtä kuohkeaa vispipuuroa kuin tavallisesta mannasuurimosta. Kaura tuo maukkautta ja terveellisyyttä mannasuurimoon, kauramannasta saa kuituja ja betaglukaania. Kauralla on tutkimuksissa todettu suotuisa vaikutus veren kolesteroli- ja sokeritasoihin sekä insuliinivasteeseen. Vaikuttavana aineena pidetään kauran liukoisen ravintokuidun pääainesosaa betaglukaania.

Vastaavia reseptejä

KÄYTTÄJIEN ARVOSTELUJA