Mansikka-rahkakääretorttu
Tykkäämiset
67 6
Osuvuus
98%


Muut luokittelutiedot

jälkiruoka, helppo, uunissa, leivonnaiset, sisältää viljaa, sisältää munaa, sisältää gluteenia, sisältää maitoa, sisältää laktoosia

Mansikka-rahkakääretorttu

8:lle hengelle
Helppo

Lisää

Ainesosat

  • 1 dl
    sokeria
  • 1 tl
    leivinjauhetta
  • 4
    munaa
  • 1.5 dl
    vehnäjauhoja
  • Täyte
  • 0
    (tuoreita ohueksi viipaloituja mansikoita)
  • 1 prk
    (250 g) maitorahkaa
  • 2 tl
    vaniljasokeria
  • 2 dl
    mansikka tai vadelmahilloa
  • 0.5 dl
    sokeria
  • 0.5 prk
    (á 2 dl) ranskankermaa
 

Ohjeet

1. Vaahdota munat. Lisää sokeri ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on valkoista ja jäykkää. 2. Lisää varoen jauhot, joihin olet sekoittanut leivinjauheen. 3. Kaada taikina leivinpaperille pellille ja levitä tasaiseksi kerrokseksi. 4. Kypsennä levyä 200-asteisen uunin keskellä noin 10 minuuttia. Ota levy uunista. 5. Kumoa levy pellin kokoiselle palalle leivinpaperia, johon olet ripotellut sokeria. Peitä levy sekoitetulla rahkatäytteellä ja levitä sen päälle mansikkahillo. Kierrä levy rullaksi ja nosta sauma alaspäin jääkaappiin.