Mansikka-rahkakakku
Tykkäämiset
3 5
Osuvuus
80%


Muut luokittelutiedot

jälkiruoka, keskitaso, leivonnaiset, sokeriton, sisältää viljaa, sisältää gluteenia, sisältää maitoa, sisältää soijaa, sisältää sitrusta, sisältää laktoosia

Mansikka-rahkakakku

14:lle hengelle
Keskitaso

Lisää

Ainesosat

  • 200 g
    fruktoosi-piparkakkuja
  • 50 g
    rasvaa
  • Täyte
  • 1 dl
    kermaa
  • 1 rkl
    sitruunamehua
  • 2 prk
    rahkaa
  • 2.5 dl
    mansikkaa soseena, eli noin 6 - 7 dl mansikoita
  • 0.5 dl
    makeutusainetta
  • 7
    liivatelehteä
  • Päälle
  • 0
    mansikoita ja sitruunamelissan lehtiä
 

Ohjeet

Valmista pohja. Jauha keksit monitoimikoneessa hienoksi ja lisää sulatettu rasva. Sekoita. Leikkaa irtopohjavuokaan pohjan kokoinen leivinpaperi. Painele piparimurutaikina vuoan pohjalle ja laita kylmään odottamaan. Valmista täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kulhoon kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Soseuta mansikat. Vaahdota kerma ja sekoita makeutusaine joukkoon. Kuumenna sitruunanmehu kiehuvaksi. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kuumaan sitruunanmehuun. Sekoita rahkan joukkoon liivatelehdet, mansikkasose ja vaahdotettu kerma. Kaada täyte vuokaan piparipohjan päälle ja anna hyytyä viileässä vähintään neljä tuntia tai yön yli. Koristele marjoilla ja sitruunamelissalla.