Mansikkaiset munkkitikut
Tykkäämiset
5 2
Osuvuus
86%


Muut luokittelutiedot

pannulla, vappu, leivonnaiset, makeat leivonnaiset, sisältää viljaa, sisältää munaa, sisältää gluteenia, sisältää laktoosia, sisältää maitoa, sisältää soijaa

Mansikkaiset munkkitikut

33:lle hengelle

Lisää

Ainesosat

  • Munkit
  • 1 dl
    sokeria
  • 1
    kananmuna
  • 1 dl
    kuivattuja mansikkalastuja
  • 2.5 dl
    maitoa
  • 25 g
    hiivaa
  • 8.5 dl
    rypsiöljyä paistamiseen
  • 9 dl
    vehnäjauhoja
  • 50 g
    pehmeää margariinia
  • 0.2 tl
    suolaa
 

Ohjeet

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää joukkoon sokeri, suola ja muna. Vatkaa joukkoon 2 dl jauhoista. Murenna joukkoon mansikkalastut. Lisää pehmeä margariini ja loput jauhot alusten. Kohota taikina lämpimässä paikassa peitettynä kaksinkertaiseksi. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi 25 x 50 sentin levyksi. Leikkaa levy pituussuunnassa kahtia. Jaa palat taikinapyörällä 32?34 suikaleeseenNosta palat kohoamaan pellille hetkeksi. Kuumenna öljy valurautapadassa. Rasva on sopivan kuumaa, kun pieni leipäpala ruskistuu muutamassa minuutissa. Kypsennä 3?4 munkkia kerrallaan muutaman minuutin ajan. Kypsennä 3?4 munkkia kerrallaan muutaman minuutin ajan. Kypsennä 3?4 munkkia kerrallaan muutaman minuutin ajan.