Mansikkajogurttikakku
Tykkäämiset
1 6
Osuvuus
67%


Muut luokittelutiedot

jälkiruoka, keskitaso, leivonnaiset, kasvisruoka, sisältää viljaa, sisältää gluteenia, sisältää laktoosia, sisältää maitoa, sisältää soijaa, sisältää sitrusta

Mansikkajogurttikakku

8:lle hengelle
Keskitaso

Lisää

Ainesosat

  • Pohja:
  • 2 tl
    sokeria
  • 200 g
    kaurakeksejä
  • 50 g
    margariinia
  • Täyte:
  • 1 l
    tuoreita mansikoita
  • 1 dl
    sokeria
  • 2 tl
    limetin mehua
  • 2.5 dl
    mansikkakermaa
  • 0.5 dl
    omenamehua
  • 8
    liivatelehteä
  • 4 dl
    mansikkajogurttia
  • 200 g
    vaniljan makuista tuorejuuston tyyppistä kasvirasvalevitettä
  • Päälle ja reunoille:
  • 1 l
    tuoreita mansikoita
 

Ohjeet

Murskaa keksit esimerkiksi tehosekoittimessa. Sulata rasva ja sekoita keksien joukkoon. Lisää sokeri. Aseta leivinpaperi irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle. Painele keksiseos vuoan pohjalle. Anna vetäytyä jääkaapissa. Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon jogurtti, tuorejuusto ja sokeri. Soseuta marjat ja lisää täytteeseen. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 10 minuuttia. Sekoita mehut ja kuumenna kiehuvaksi. Purista liivatelehdet vedestä ja liuota kuumaan mehuun. Anna seoksen jäähtyä hetken ja sekoita täytteeseen. Vuoraa vuoan reunat mansikanpuolikkailla. Kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Irrota vuoan reunat ja koristele kakku mansikoilla.