Mansikkakakku
Tykkäämiset
3 3
Osuvuus
80%


Muut luokittelutiedot

leivonnaiset, kasvisruoka, sisältää viljaa, sisältää munaa, sisältää gluteenia, sisältää maitoa, sisältää pähkinöitä, sisältää sitrusta, sisältää laktoosia

Mansikkakakku

15:lle hengelle

Lisää

Ainesosat

  • Pohja
  • 1 dl
    vehnäjauhoja
  • 1 dl
    mantelijauhetta
  • 1 tl
    leivinjauhetta
  • 1.5 dl
    sokeria
  • 0.5 dl
    perunajauhoja
  • 4
    munaa
  • Täyte
  • 0.5 l
    mansikoita
  • 2 dl
    vaahdotettavaa vaniljakastiketta
  • 0.5 dl
    sitruunanmehua
  • 4
    liivatelehteä
  • 3 rkl
    sokeria
  • 250 g
    maitorahkaa
  • Päälle
  • 1 l
    mansikoita
  • 2 dl
    punaista mehua
  • 1 dl
    hyytelösokeria
 

Ohjeet

1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Siivilöi ne muna-sokerivaahtoon ja sekoita kevyesti esim. puuhaarukalla. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun (halk. 24 cm) irtopohjaiseen kakkuvuokaan. Paista pohjaa 200 asteessa 20-25 minuuttia. 2. Kumoa kakkupohja jäähtyneenä. Valmista täyte. Perkaa ja viipaloi mansikat. Vaahdota vaniljakastike ja sekoita rahkan ja sokerin kanssa keskenään. Liota liivatteita noin 5 minuuttia kylmässä vedessä. Liuota liivatteetkiehuvaan sitruunamehuun ja kaada seos ohuena nauhana rahkaseokseen. 3. Viipaloi kakkupohja kahteen osaan. Pese kakkuvuoka ja vuoraa se leivinpaperilla. Kokoa kakku takaisin vuokaan. Nosta pohjalle ensin kakkupohja. Levitä pohjan päälle mansikkaviipaleita ja kaada pinnalle rahkaseos. Nosta toinen kakkupohja varovaisesti päälle. Peitä vuoka kelmulla ja nosta hyytymään ja kostumaan jääkaappiin noin vuorokaudeksi. 4. Perkaa ja viipaloi mansikat ja asettele ne kakun pinnalle lomittain. Valmista pinnalle kiille hyytelösokeripakkauksen ohjeen mukaan. Lusikoi hyytelöä kakun pinnalle. Peitä kakku ja nosta viileään vielä hetkeksi. Nosta kakku vadille tarjolle. 0605

Vastaavia reseptejä

KÄYTTÄJIEN ARVOSTELUJA