Mansikkamokkapalat
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

kasvisruoka, jälkiruoka, gluteeniton, leivonnaiset, kalaa

Mansikkamokkapalat

24 annosta

 

Ystävänpäivänä mokkapalatkin saavat punaisen värin ja mansikkaisen maun. Kenelle sinä leivot tätä herkkua?

Lisää

Ainesosat

  • 250 g
    voi
  • 2.5 dl
    vahvaa kahvia
  • 3 dl
    sokeri
  • 5 dl
    vehnäjauho
  • 4 rkl
    kaakaojauhe
  • 3 tl
    leivinjauhe
  • 2 tl
    vaniljasokeri
  • 4 kpl
    kananmuna
  • Kuorrutus
  • 100 g
    pakastemansikka
  • 75 g
    voi
  • 7 dl
    tomusokeri
  • Koristelu
  • 50 g
    valkosuklaa
  • 0.5 dl
    koristerae
 

Ohjeet

1. Sulata rasva. Sekoita joukkoon kahvijuoma ja sokeri. Anna jäähtyä.

2. Säädä uuni 200 asteeseen. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Siivilöi jauhot rasvaseokseen. Lisää munat ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperille pellille. Kypsennä uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.

3. Valmista kuorrute. Sulata rasva kattilassa ja anna jäähtyä. Sulata mansikoita hetki mikrossa. Soseuta kohmeiset mansikat sauvasekoittimella tasaiseksi. Sekoita mansikkasose voihin ja siivilöi joukkoon tomusokeri. Sekoita tasaiseksi ja nosta jääkaappiin tekeytymään noin 15 minuutiksi. Levitä kuorrute pohjan päälle.

4. Sulata valkosuklaa mikrossa alhaisella teholla välillä sekoitellen. Lusikoi suklaa pienisuisella tyllalla varustettuun pursotinpussiin tai vahvaan muovipussiin. Leikkaa pussin kulma auki. Pursota kuorrutteen päälle raitoja. Ripottele pinnalle koristerakeita. Anna kuorrutteen jähmettyä vähintään pari tuntia ennen leikkaamista.