Mansikkapavlova
Tykkäämiset
6 0
Osuvuus
88%


Muut luokittelutiedot

jälkiruoka, uunissa, kylmänä, marjat, leivonnaiset, makeat leivonnaiset, keskitaso, klassikko, sisältää munaa, sisältää laktoosia, sisältää maitoa, sisältää pähkinöitä, sisältää soijaa, sisältää sitrusta

Mansikkapavlova

9:lle hengelle
Keskitaso

Lisää

Ainesosat

  • Marenkipohja
  • 1 tl
    valkoviinietikkaa
  • 2 dl
    sokeria
  • 4
    kananmunanvalkuaista
  • 2 tl
    maissitärkkelystä (Maizena)
  • Täyte
  • 0
    yhden limetin puristettu mehu
  • 1 prk
    (200 g) maustettua rahkaa (sitruuna)
  • 1.5 rkl
    tomusokeria
  • 2 dl
    kuohukermaa
  • Koristeeksi
  • 0.5 l
    tuoreita mansikoita
  • 50 g
    valkosuklaata rouhittuna
 

Ohjeet

Pane uuni kuumenemaan 110 asteeseen. Vatkaa kananmunanvalkuaiset sähkövatkaimella kuivassa ja puhtaassa kulhossa kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähän kerrallaan ja koko ajan vatkaten, kunnes valkuais-sokerivaahto on kovaa ja kiiltävää. Siivilöi maissitärkkelys marenkivaahtoon ja sekoita hyvin. Lisää viinietikka ja kääntele se muovilastalla marenkivaahtoon. Levitä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille marenkipyörylä (halkaisijaltaan noin 22-25 cm). Marenkiin saa jäädä aaltomaisia kuvioita. Kuivata marenkilevyä uunin keskitasolla noin 1 1/2- 2 tuntia tai kunnes marenki tuntuu irtoavan leivinpaperista. Sammuta uuni ja anna marengin kuivua uunin jälkilämmössä muutama tunti. Täytä pavlova vasta juuri ennen tarjoilua. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita siihen sitruunarahka, limetinmehu ja tomusokeri. Tarkista maku. Levitä täyte marenkilevylle. Koristele kokonaisilla tai halkaistuilla tuoreilla mansikoilla ja rouhitulla valkosuklaalla. Tarjoa heti.