Mansikkatäytekakku
Tykkäämiset
5 3
Osuvuus
86%


Muut luokittelutiedot

leivonnaiset, keskitaso, omenaton, pähkinätön, suklaaton, sisältää viljaa, sisältää munaa, sisältää gluteenia, sisältää maitoa, sisältää sitrusta

Mansikkatäytekakku

15:lle hengelle
Keskitaso

Lisää

Ainesosat

  • 3 tl
    Sokeria
  • 5 dl
    Flora vispiä
  • 1 dl
    vehnäjauhoja
  • 2.5 dl
    Flora vispiä
  • 3 tl
    vanilliinisokeria
  • 4 kpl
    kananmunaa
  • 1 dl
    Maizena maissitärkkelystä
  • 1 tl
    leivinjauhetta
  • 2 tl
    Sokeria
  • 0.5 dl
    sokeria
  • 1.5 dl
    sokeria
  • 1 l
    Mansikoita
  • 2 tl
    vanilliinisokeria
  • 1.5 dl
    appelsiinimehua
 

Ohjeet

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita maissitärkkelys, vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos siivilän läpi vaahtoon. Sekoita varovaisesti tasaiseksi. Voitele tasapohjainen vuoka (3 l) rasvalla ja jauhota korppujauhoilla. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 °C:n lämpötilassa 30-40 minuuttia. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Jaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta pohjat appelsiinimehulla. Säästä kolmasosa mansikoista koristeluun. Soseuta tai viipaloi loput mansikat. (Lisää halutessasi mansikkasoseeseen ½ dl sokeria). Vaahdota Flora Vispi. Mausta vaahto sokereilla. Halutessasi voi lisätä täytteeksi haluamiasi hedelmiä tai marjoja. Kokoa kakku. Laita mansikoita ja Flora Vispi-vaahtoa kakkupohjien väliin. Voit hyvin valmistaa kakkupohjan ja täyttää sen edellisenä päivänä ja koristella mansikkakakun vasta ennen tarjoilua. Vaahdota Flora Vispi. Mausta vaahto sokereilla. Pursota vaahto kakun pinnalle ja reunoille. Koristele kakku mansikoilla ja mansikan lehdillä. Idea! Jos käytät pakastemansikoita, laita ne jäisenä kakun pintaan ja tee hyytelösokerista pakkauksen ohjeen mukaan kiille mansikoiden pintaan.