Mantelikakku
Tykkäämiset
1 2
Osuvuus
67%


Muut luokittelutiedot

jälkiruoka, keskitaso, uunissa, leivonnaiset, maidoton, sisältää munaa, sisältää maitoa, sisältää pähkinöitä, sisältää sitrusta

Mantelikakku

4:lle hengelle
Keskitaso

Lisää

Ainesosat

  • 1.5 dl
    tomusokeria
  • 3
    munaa
  • 0.5 tl
    kanelia
  • 0.5
    sitruunan raastettu kuori
  • 100 g
    mantelijauhelmaa
  • 1 rkl
    vaniljasokeria
  • Pinnalle
  • 0
    tomusokeria
  • Lisäksi
  • 0
    kermavaahtoa
  • 0
    mansikoita tai hedelmiä
 

Ohjeet

Voitele ja jauhota pieni rengasvuoka mantelirouheella, jolloin kakusta tulee gluteeniton. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vaahdota keltuaiset. Lisää tomusokeri ja vaahdota edelleen, kunnes vaahto on valkoista ja jäykkää. Lisää mausteet ja mantelijauhe, joka voi olla jauhettu kuorimattomistakin manteleista. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon varovasti käännellen. Kaada seos vuokaan ja kypsennä uunin alaosassa noin 25 minuuttia. Jäähdytä hiukan ja kumoa kakku. Viipaloi sen sisälle mansikoita ja kauden kypsiä hedelmiä. Tarjoa lisänä kermavaahtoa.