Mantelilohi
Tykkäämiset
4 2
Osuvuus
80%


Muut luokittelutiedot

pääruoka, keskitaso, pannulla, kalaa, sisältää viljaa, sisältää kalaa, sisältää gluteenia, sisältää laktoosia, sisältää maitoa, sisältää pähkinöitä

Mantelilohi

4:lle hengelle
Keskitaso

Lisää

Ainesosat

  • 600 g
    lohi- tai kirjolohifileetä
  • 1.5 rkl
    hunajasinappia
  • 1.5 tl
    suolaa
  • Leivitys:
  • 0
    öljyä paistamiseen
  • 0.5 dl
    vehnäjauhoja
  • 0.5 tl
    jauhettua valkopippuria
  • 0.5 tl
    suolaa
  • Kastike:
  • 0
    kastikesuurusta tarvittaessa
  • 1 dl
    mantelilastuja
  • 2 rkl
    voita
  • 2 dl
    valkoviiniä
  • 2 dl
    ruokakermaa
  • 0.5 tl
    suolaa
 

Ohjeet

Paista kastiketta varten mantelit voissa kullanruskeiksi. Lisää viini, kerma ja suola. Keitä, kunnes kastike sakenee. Voit myös halutessasi suurustaa kastikkeen. Paloittele lohi annospaloiksi. Mausta suolalla ja sivele päälle sinappia. Sekoita lautasella jauhot ja mausteet. Kieritä lohipalat molemmin puolin jauhoseoksessa. Paista fileet öljyssä kauniin ruskeiksi. Siirrä tarvittaessa uuniin vielä 5 minuutiksi. Kaada kastike kalan päälle. Tarjoa keitettyjen perunoiden, joululaatikoiden ja raikkaan salaatin kera.