Marengilla kuorrutettu mutakakku
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

translation missing: fi.recipetag_joulukuun_reseptit, sisältää suklaata, sisältää sokeria, sisältää sitrusta, sisältää munaa, sisältää pähkinöitä, jälkiruoka, gluteeniton, makeat leivonnaiset, leivonnaiset, muut

Marengilla kuorrutettu mutakakku

10:lle hengelle

 

Suloisen makeaa marengilla kuorrutettua suklaakakkua riittää pienikin pala. Gluteenittoman herkun maustaa appelsiini.

Lisää

Ainesosat

  • 1 dl
    mantelilastuja
  • 200 g
    tummaa suklaata
  • 150 g
    voita
  • 1 kpl
    appelsiinin kuori raasteena
  • 4 kpl
    kananmunankeltuaista
  • 2 kpl
    kananmunaa
  • 0.8 dl
    (3/4 dl) tomusokeria
  • 1 tl
    vaniljasokeria
  • 0.8 dl
    (3/4 dl) maissitärkkelystä (Maizena)
  • 1 dl
    mantelijauhoja
  • 1 tl
    leivinjauhetta
  • 0.2 tl
    (1/4 tl) suolaa
  • Marenki
  • 50 g
    tummaa suklaata
  • 4
    kananmunanvalkuaista
  • 1.8 dl
    1 3/4 dl) tomusokeria
  • 1 tl
    omenaviinietikkaa
  • 2 tl
    maissitärkkelystä (Maizena)
 

Ohjeet

Säädä uuni 170 asteeseen. Voitele irtopohjavuoka (22–24 cm) ja vuoraa se mantelilastuilla. Sulata suklaa ja voi varovasti mikrossa, sekoita sileäksi.

Pese ja raasta appelsiininkuori. Erottele keltuaiset ja säästä valkuaiset marenkiin. Vatkaa keltuaiset, 2 kananmunaa ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja appelsiininkuori. Lisää ne vuorotellen suklaasulan kanssa taikinaan. Kaada vuokaan ja paista 20 minuuttia. Kakku saa jäädä keskeltä tutisevan pehmeäksi.

Säädä uuni 180 asteeseen. Varmista, että vispilät ovat puhtaat ja kuivat. Vatkaa valkuaisia minuutti. Vatkaa sokeri ohuena nauhana joukkoon. Tiputtele etikka tanakkaan vaahtoon. Siivilöi ja sekoita tärkkelys joukkoon. Lusikoi marenki kakulle. Sulata suklaa ja valuta kakun yli raidaksi. Kuvioi marenki lusikalla pyöräyttämällä. Paista kakun marenkipinta uunissa rapeaksi, noin 20 minuuttia.