Marenki-marjapiiras
Tykkäämiset
1 1
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

Huhtikuun Reseptit, sisältää sokeria, sisältää sitrusta, sisältää munaa, sisältää viljaa, jälkiruoka, gluteeniton, uuniruoka, muut

Marenki-marjapiiras

8:lle hengelle

 

Raikasta muropohja sitruunalla tai appelsiinilla ja piilota pakastemarjat mehevän marengin alle.

Lisää

Ainesosat

  • Pohja
  • 100 g
    margariinia
  • 2.2 dl
    (2 ¼ dl) vehnäjauhoja
  • 1 dl
    tomusokeria
  • 0.5 rkl
    sitruunan tai appelsiinin kuorta
  • 2 kpl
    kananmunan keltuaista
  • 0.2 tl
    (¼ tl) suolaa
  • Täyte
  • 2.5 rkl
    hilloa (esim. omena tai marja)
  • 4 dl
    pakastemarjoja (esim. mustikka, vadelma, viinimarja)
  • 1 rkl
    perunajauhoja
  • 2 kpl
    kananmunan valkuaista
  • 1.5 dl
    sokeria
  • 0.5 tl
    vaniljasokeria
  • Koristeluun
  • 1 kpl
    marjoja
  • 1 kpl
    tomusokeria
 

Ohjeet

Kuumenna uuni 180 asteeseen. Voitele vuoka (halkaisija noin 20 cm).

Raasta kylmä margariini raastimella karkeaksi. Nypi margariini, kuivat ainekset ja sitruskuoriraaste käsin murumaiseksi seokseksi. Lisää keltuaiset ja pyöräytä taikina palloksi.

Kauli taikina jauhotetulla alustalla. Siirrä vuokaan ja painele taikinaa myös vuoan reunoille. Levitä pohjalle hillo ja marjat. Siivilöi perunajauhot päälle.

Vaahdota valkuaiset ilmavaksi. Lisää sokerit vähitellen samalla vatkaten. Lusikoi valkuaisvaahto marjojen päälle.

Paista uunissa 30–35 minuuttia. Anna jäähtyä. Koristele marjoilla ja tomusokerilla.