Marjaisat jenkkiletut
Tykkäämiset
2 1
Osuvuus
75%


Muut luokittelutiedot

aamiainen / välipala, pannulla, tulinen, marjat, leivonnaiset, makeat leivonnaiset, helppo, sisältää viljaa, sisältää munaa, sisältää gluteenia, sisältää laktoosia, sisältää maitoa, sisältää soijaa

Marjaisat jenkkiletut

4:lle hengelle
Helppo

Lisää

Ainesosat

  • 0
    juoksevaa margariinia paistamiseen
  • 1 dl
    maitoa
  • 1 prk
    (200 g) kevytranskankermaa
  • 1 tl
    vaniljasokeria
  • 2
    kananmunaa
  • 2 rkl
    fariinisokeria
  • 2 tl
    leivinjauhetta
  • 2 rkl
    juoksevaa margariinia
  • 2 dl
    pakastemarjoja
  • 3.5 dl
    vehnäjauhoja
  • 0 ripaus
    suolaa
  • Tarjoiluun
  • 0
    juoksevaa hunajaa
 

Ohjeet

Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää fariinisokeri. Lisää maito ja ranskankerma ja sekoita. Yhdistä toisessa kulhossa jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola. Lisää muna-ranskankermaseokseen kuivat aineet ja sekoita nopeasti. Kääntele taikinaan juokseva margariini ja jäiset pakastemarjat. Kuumenna margariini ohukaispannussa. Annostele pannun syvennyksiin taikinaa. Taikina kohoaa kypsyessään, joten älä täytä piripintaan. Paista letut keskilämmöllä kauniin kullanruskeiksi, noin 2 minuuttia puoli. Alenna lämpöä, jos letut saavat liiaksi väriä. Kuohkeista letuista tulee paksuja, joten niiden on ehdittävä kypsyä myös sisältä. Pidä valmiit letut lämpiminä folion alla. Nauti letut juoksevan hunajan kanssa.