Marokkolainen kyssäkaali-lohisalaatti
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

vähähiilihydraattinen, sisältää sitrusta, välimeri, sisältää kalaa, lisäkkeet, gluteeniton, pääruoka, salaatti

Marokkolainen kyssäkaali-lohisalaatti

4 annosta

 

Puristelellen mehevöitetyt kasvikset saavat itämaisen säväyksen mintusta ja sitruunaisesta tahinikastikkeesta.

Lisää

Ainesosat

  • 2 kpl
    kyssäkaalia
  • 0.2 kpl
    (1/4) punakaalia
  • 2 kpl
    päärynää
  • 1 kpl
    punasipuli
  • 1 kpl
    ruukkua minttua
  • 0.5 kpl
    sitruunan mehu
  • 1 tl
    hunajaa
  • 200 g
    savulohta
  • 1 tl
    suolaa
  • Sitruuna-tahinikastike
  • 1 dl
    tahinia (seesamitahnaa)
  • 1 kpl
    valkosipulinkynsi
  • 1 kpl
    sitruunan mehu
  • 0.5 tl
    juustokuminaa
  • 1 dl
    vettä
  • 0.5 tl
    suolaa
 

Ohjeet

Kuori kyssäkaali, suikaloi se ja punakaali. Paloittele päärynät. Kuori ja suikaloi sipuli. Hienonna minttu. Yhdistä kasvikset kulhossa, lisää sitruunan mehu, hunaja ja suola. Puristele kasviksia käsin niin, että kaali hieman pehmenee ja kasvikset maustuvat.

Siirrä salaatti tarjoiluastiaan ja paloittele savukala päälle.

Yhdistä sitruuna-tahinikastikkeen ainekset teho- tai sauvasekoittimen kulhossa ja sekoita tasaiseksi.