Tallennettavan ostoslistan nimi:
Haluatko varmasti tyhjentää koko ostoslistan?

Huom! Etelä-Suomen alueella voi tilauksissa ilmetä myöhästymisiä johtuen sääolosuhteista.

Muut luokittelutiedot
Ainesosat
- Pohja:
-
75 gmargariinia
-
1 dlkaurahiutaleita
-
1 tlleivinjauhetta
-
0.8 dlvettä
-
1.5 dlvehnäjauhoja
- Täyte:
-
0suolaa ja mustapippuria
-
400 gherkkusieniä
-
1sipuli
-
2kananmunaa
-
200 gtuorejuustoa
-
0.5purjoa
-
0.5rasiaa kirsikkatomaatteja
Ohjeet
Sekoita jauhot, kaurahiutaleet ja margariini kulhossa murumaiseksi. Lisää leivinjauhe ja vesi, sekoita tasaiseksi. Voitele piirasvuoka ja levitä taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta jääkaappiin odottamaan. Valmista täyte. Harjaa sienet puhtaiksi ja paloittele. Kuori ja paloittele sipuli. Halkaise, huuhtele ja paloittele purjo. Paista sieniä pannulla, kunnes neste on haihtunut ja siirrä ne kulhoon odottamaan. Lisää pannulle öljy, hienonnettu sipuli ja purjo. Kuullota, kunnes sipuli on pehmeää. Sekoita täytteeseen sienet, sipuli, purjo, tuorejuusto ja kananmunat. Kaada täyte pohjan päälle ja lisää pinnalle halkaistut kirsikkatomaatit. Paista piirasta 200 asteessa noin 30 minuuttia.
© SOK viestintä ja julkaisut