Mehevä lihapata
Tykkäämiset
313 59
Osuvuus
100%


Muut luokittelutiedot

pääruoka, pataruoka, uunissa, tulinen, nauta, liha, klassikko, keskitaso, gluteeniton, munaton, sisältää gluteenia, sisältää maitoa, sisältää nautaa, sisältää lihaa

Mehevä lihapata

6:lle hengelle
Keskitaso

Lisää

Ainesosat

  • 1
    sipuli
  • 2 tl
    salviaa
  • 2
    valkosipulinkynttä
  • 2
    laakerinlehteä
  • 0.2 tl
    rouhittua mustapippuria
  • 3
    porkkanaa
  • 800 g
    karjalanpaistilihaa
  • 0.5
    lanttua
  • 8 dl
    lihalientä
  • 2 dl
    ruokakermaa
  • 1 tl
    suolaa
 

Ohjeet

Ota liha huoneenlämpöön puoli tuntia aikaisemmin. Nosta lihat pataan ja mausta suolalla, mustapippurilla ja salvialla. Kuori ja paloittele kasvikset ja nosta pataan. Lisää laakerinlehdet. Kaada päälle lihalientä sen verran, että ainekset juuri ja juuri peittyvät. Nosta pata 250-asteiseen uuniin ensin 1/2 tunniksi ilman kantta. Laske lämpö 175-asteeseen, peitä pata kannella ja jatka kypsentämistä 1 1/2?2 tunnin ajan. Kaada pataan kerma ja sekoita. Jatka kypsentämistä vielä puolisen tuntia.

Vastaavia reseptejä

KÄYTTÄJIEN ARVOSTELUJA