Mehevä palsternakkapokekakku
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Lisätiedot

Kasvisruokaa
Kananmunaa
Pähkinää
Viljatuotteita
Maitoa


Muut luokittelutiedot

translation missing: fi.recipetag_marraskuun_reseptit, sisältää gluteenia, sisältää vehnää, sisältää sokeria, kasvisruoka, sisältää munaa, sisältää pähkinöitä, sisältää viljaa, sisältää maitoa, jälkiruoka, sokeriton, gluteeniton, makeat leivonnaiset, leivonnaiset

Mehevä palsternakkapokekakku

16 annosta

 

Jos pidät porkkanakakusta, rakastut tähän palsternakan mehevöittämään pokekakkuun. Pokekakkua ei leikata poikittain täytettäväksi, vaan siihen tökitään reikiä, joihin täytettä valutetaan.

Lisää

Ainesosat

  • 225 g
    voita tai margariinia
  • 6.5 dl
    (n. 500 g) palsternakkaa raastettuna
  • 4 kpl
    munaa
  • 4 dl
    fariinisokeria
  • 4 dl
    vehnäjauhoja
  • 1 rkl
    leivinjauhetta
  • 2 tl
    vaniljasokeria
  • 1.5 rkl
    kanelia
  • Voiteluun
  • 1 rkl
    voita
  • 2 rkl
    korppujauhoja
  • Kuorrutus
  • 75 g
    voita
  • 150 g
    pehmeää sulatejuustoa (esim. Koskenlaskija levittyvä)
  • 2.2 dl
    (2 1/4 dl) tomusokeria
  • Koristeluun
  • 1.5 dl
    pähkinöitä
 

Ohjeet

Sulata voi ja anna jäähtyä. Kuori palsternakat ja raasta hienoksi raasteeksi. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Nostele muna-sokerivaahtoon vuorotellen jauhoseosta, palsternakkaraastetta ja voisulaa. Kääntele tasaiseksi taikinaksi.

Voitele ja korppujauhota tasapohjainen kakkuvuoka (halkaisija 24 cm). Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia, tai kunnes kakku on kypsä. Tarkista kypsyys cocktailtikulla. Kakku on kypsä, kun taikinaa ei tartu tikkuun. Anna jäähtyä ennen kumoamista.

Kuorrutetta varten vatkaa huoneenlämpöinen voi, sulatejuusto ja tomusokeri tasaiseksi. Paahda pähkinöitä kuumalla, kuivalla pannulla, kunnes ne saavat hiukan väriä. Varo polttamasta pähkinöitä. Anna pähkinöiden jäähtyä. Rouhi pähkinät veitsellä pienemmiksi.

Töki kakkuun reikiä esim. pyöreähköllä keittiötyövälineellä tai puhtaalla tikulla, jonka halkaisija on noin 1 cm. Lusikoi kuorrutusta ensin reikiin, ja levitä loppu kuorrutus kakun päälle. Viimeistele pähkinöillä.