Merikarhun sinisimpukat
Tykkäämiset
2 0
Osuvuus
75%


Muut luokittelutiedot

pataruoka, pääruoka, kohtuuajassa, keskitaso, Keski-Eurooppa

Merikarhun sinisimpukat

4 annosta
Kohtuuajassa
Keskitaso

 

Herkullinen sinisimpukkapata valkoviiniliemessä

Lisää

Ainesosat

  • 2 kg
    sinisimpukoita
  • 2 kpl
    sipulia
  • 4 kpl
    salottisipulia
  • 4 kpl
    valkosipulin kynttä
  • 5 dl
    kuivaa valkoviiniä
  • 2 dl
    kermaa
  • 1 kpl
    puntti persiljaa
  • sahramia hyppysellinen
  • voita ja öljyä paistamiseen
  • suolaa ja pippuria
 

Ohjeet

Lisää pataan öljyä ja ruokalusikallinen voita ja kuullota sipuli, salottisipulit ja valkosipuli. Lisää myös suolaa ja pippuria makusi mukaan. Seuraavaksi lisää joukkoon valkoviini ja sahrami. Kun seos kiehahtaa, lisää myös kerma ja simpukat. Ei haittaa vaikka kaikki simpukat eivät yletykään liemeen, ne kypsyvät myös höyryssä. Anna kypsyä noin 5 minuutin ajan välillä kattilaa heilautellen. Kypsät simpukat tunnistat siitä että ne ovat auenneet. Kiinni olevia simpukoita ei kannata syödä.

Vastaavia reseptejä

KÄYTTÄJIEN ARVOSTELUJA