Minibanaanimunkit
Tykkäämiset
6 3
Osuvuus
89%


Muut luokittelutiedot

jälkiruoka, keskitaso, keittämällä, leivonnaiset, sisältää viljaa, sisältää munaa, sisältää gluteenia, sisältää laktoosia, sisältää maitoa, sisältää soijaa

Minibanaanimunkit

40:lle hengelle
Keskitaso

Lisää

Ainesosat

  • 1 dl
    sokeria
  • 1 tl
    kardemummaa
  • 1
    banaani
  • 1
    muna
  • 2.5 dl
    maitoa
  • 25 g
    hiivaa
  • 9 dl
    vehnäjauhoja (noin)
  • 50 g
    margariinia tai voita
  • 0.2 tl
    suolaa
  • Kypsentämiseen
  • 1 l
    rypsi- tai auringonkukkaöljyä
  • Päälle
  • 0
    sokeria
 

Ohjeet

Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää joukkoon sokeri, suola, kardemumma, survottu banaanisose sekä muna. Sekoita joukkoon vähitellen osa jauhoista. Lisää pehmeä margariini sekä loput jauhoista alustaen. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa peitettynä kaksinkertaiseksi. Jaa taikina neljään osaan. Jaa osat vielä 10 osaan. Leivo jauhoja apuna käyttäen noin 40 pientä pyöreää pullaa. Anna pullien kohota pellillä hetken aikaa. Kuumenna öljy valurautapadassa. Rasva on sopivan kuumaa, kun pieni leipäpala ruskistuu muutamassa minuutissa. Kypsennä 4-6 munkkia kerrallaan noin 3 minuutin ajan. Nosta munkit valumaan hetkeksi talouspaperille ja pyörittele ne sitten lämpiminä sokerissa. Ruokalehti 0405Uppopaistajan muistilista:Tarkista öljyn sopiva lämpötila paistamalla rasvassa ensin pientä leipäpalaa. Kun leipä ruskistuu kauniisti minuutissa, voit aloittaa paistamisen. Reikäkauha on hyvä apuväline, jolla saat nostettua munkit tai raudasta irronneet rosetit talouspaperin päälle valumaan. Varaa padan tai kattilan lähelle kansi siltä varalta, että rasva kuumenee liikaa tai öljyyn pääsee vettä. Siivilöi käytetty öljy jäähtyneenä ja säilytä viileässä. Voit käyttää samaa rasvaa noin kolme kertaa. Hävitä käytetty öljy pakkaamalla se tiiviisti esimerksi tyhjään öljypulloon ja hävitä sekajätteen mukana. Älä kaada öljyä viemäriin.