Minttu-parsasalaatti
Tykkäämiset
1 1
Osuvuus
67%


Muut luokittelutiedot

sisältää valkosipulia, sisältää sitrusta, kasvisruoka, sisältää munaa, lisäkkeet, alkuruoka, pähkinätön, omenaton, maidoton, laktoositon, gluteeniton, salaatti

Minttu-parsasalaatti

6 annosta

 

Kevään raikkain salaatti saa näyttävyyttä, kun pyöräytät parsasuikaleista ja kurkkuviipaleista rullia sen päälle.

Lisää

Ainesosat

  • 250 g
    vihreää parsaa
  • 6 kpl
    kananmunaa
  • 0.5 kpl
    limen mehu
  • 1 rkl
    oliiviöljyä
  • 0.5 tl
    rouhittua mustapippuria
  • 1 pussi
    (200 g) pakasteherneitä
  • 1 paketti
    (100 g) salaattisekoitusta
  • 4 kpl
    kevätsipulin vartta
  • 1 kpl
    pieni kurkku
  • 0.5 kpl
    ruukkua tuoretta minttua
  • 1 ripaus
    suolaa
  • Yrttiöljy
  • 1 kpl
    ruukullinen tuoreita yrttejä, esim. 1/2 ruukkua basilikaa ja 1/2 ruukkua persiljaa tms.
  • 1.5 dl
    rypsiöljyä
  • 1 kpl
    valkosipulinkynsi
  • 0.5 tl
    suolaa
 

Ohjeet

Keitä kananmunia 7 minuuttia. Jäähdytä, kuori ja halkaise munat.

Leikkaa parsoista puumaiset tyvet. Huuhtele parsat ja suikaloi pitkittäin kuorimaveitsellä. Purista limen mehu kulhoon. Lisää oliiviöljy, suola, mustapippuri ja parsasuikaleet. Sekoita.

Sulata pakasteherneet. Huuhtele ja kuivaa salaatinlehdet. Silppua kevätsipuli. Leikkaa kurkku viipaleiksi juustohöylällä. Irrota mintunlehdet varresta. Kokoa salaatti vadille. Nosta päälle kananmunat ja viimeistele yrttiöljyllä tai tarjoa öljy kastikkeena erikseen.

Soseuta kaikki yrttiöljyn ainekset sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Soseuta seosta huolellisesti, jotta saat kauniin vihreän öljyn.