Minttu-suklaapalat
Tykkäämiset
1 0
Osuvuus
67%


Muut luokittelutiedot

leivonnaiset, makeat leivonnaiset, omenaton, pähkinätön, sitrukseton, jälkiruoka, sisältää maitoa, sisältää viljaa, sisältää munaa, Pohjoismaat, kasvisruoka, sisältää gluteenia, sisältää sokeria, sisältää suklaata, sisältää vehnää

Minttu-suklaapalat

24:lle hengelle

Lisää

Ainesosat

  • 100 g
    tummaa suklaata
  • 2 dl
    sokeria
  • 200 g
    Valio voita
  • 4
    munaa
  • 5 dl
    vehnäjauhoja
  • 1 dl
    kaakaojauhetta
  • 1 rkl
    leivinjauhetta
  • 2 dl
    Valio kevytmaitoa
  • 1 dl
    Marianne crush -rouhetta
  • 100 g
    Valio normaalisuolaista voita
  • 1 prk
    Valio maustettua rahkaa minttu-suklaa
  • 1 dl
    tomusokeria
 

Ohjeet

Sulata voi kattilassa tai mikrossa. Lisää voisulaan kylmä maito, niin se samalla jäähtyy.

Yhdistä vehnäjauhot, kaakao- ja leivinjauhe.

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi.

Sekoita muna-sokerivaahtoon voi-maitoseos, jauhoseos sihdin läpi sekä karkkirouhe. Sekoita tasaiseksi.

Kaada leivinpaperille uunipannulle.

Kypsennä uunin keskiosassa 200 asteessa 15 - 17 min.

Kuorrutus

Sulata voi kattilassa. Sekoita joukkoon tomusokeri. Anna jäähtyä.

Lisää rahka. Sekoita tasaiseksi. Enemmän kuorrutusta haluavat - kuorrute on helppo tehdä puolitoista tai kaksinkertaisena (kuvassa).

Levitä kuorrutus tasaisesti jäähtyneelle leivospohjalle. Jos kuorrutus tuntuu vielä liian löysältä, nosta se hetkeksi jääkaapppiin (voi jähmettyy kylmetessään).

Koristele juustohöylällä tai kuorimaveitsellä tehdyillä suklaalastuilla.

VINKKI: Tummat minttu-suklaapalat

Lisää kuorrutuksen voisulaan 1 rkl kaakaojauhetta. Ripottele jo hieman kohmettuneen kuorrutteen päälle suklaalastujen sijaan 1/2 dl (30 g) Marianne crush -rouhetta.

Säilytä jääkaapissa.