Mmmmmm...Kanan sisäfileitä. Tulisia sellaisia.
Tykkäämiset
3 1
Osuvuus
83%


Muut luokittelutiedot

uuniruoka, pääruoka, maidoton, munaton, omenaton, helppo, kohtuuajassa, sisältää sitrusta, sisältää valkosipulia, sisältää kanaa, sisältää soijaa, tulinen, sisältää viljaa, sisältää gluteenia, sisältää lihaa

Mmmmmm...Kanan sisäfileitä. Tulisia sellaisia.

4:lle hengelle
Kohtuuajassa
Helppo

 

Tajunnanräjäyttävät tuliset kananpojan sisäfileet tomaattisella riisipedillä... kantsii kokeilla.

Lisää

Ainesosat

  • 600 g
    Kananpojan sisäfileitä
  • 2 rl
    Soijakastiketta
  • 2 rl
    sitruunamehua
  • 2 rl
    rypsiöljyä
  • 4 rl
    oliivi- tai rypsiöljyä
  • 4 dl
    pitkäjyväistä riisiä
  • 1 pkt
    Pastaroitua yrttimaustettua tomaattia (500g)
  • 1 kpl
    sipulia keskikokoinen
  • 1 kpl
    Punaista paprikaa
  • 1 prk
    Rainbow jalapenoja
  • 4 kpl
    valkosipulin kynsiä
  • 4 rl
    punaista currytahnaa
  • 2 rl
    tuoretta timjamia
  • 1 kpl
    Kana- tai kasvisliemikuutio
  • 2 tl
    sokeria
  • 5 dl
    Vettä
 

Ohjeet

Ensimmäiseksi laitetaan sisäfileet marinoitumaan. Mikä tahansa kulho käy. Kannattaa kuitenkin varata riittävän suuri, että kanojen sekoitteleminen käy näppärästi. Sekoita soija (2rkl), sitruunamehu (2rkl), rypsiöljy (2rkl), currytahna (1-2rkl), valkosipulinkynnet puristettuna ja n.1rkl tuoretta timjamia kulhoon. Sekoita kunnolla, ja heitä kanat perään pyöritellen niitä hetken seoksessa jotta se levittyy tasaisesti. Kanat saavat jäädä marinaadiin n.30min. Ei ole hirveän tarkkaa.

Ota reilun kokoinen korkeareunainen uunivuoka ja kippaa pohjalle riisi, pilkottu sipuli, pilkottu paprika ja jalapenot. Seuraavaksi liemikuutio murusteltuna tasaisesti muiden ainesten päälle sekä currytahnaa ripoteltuna tasaisesti sinne tänne (n.2rkl). Pirskottele päälle 1-2rkl öljyä. Tulisuutta on helppo säätää jalapenojen määrällä. 0-1purkki riippuen mieltymyksestä. Kantsii aloittaa varmaan tuolla 1/3 purkilla. Lisäksi sekaan vielä sokeria

Laita uuni lämpiämään 200c

Paista fileistä pinta kiinni kuumalla pannulla muutama file kerrallaan ja lado sitä mukaa kun valmista tasaisesti riisin ja muiden ainesten päälle.

Lisää vuokaan vesi ja sen jälkeen pastaroitu tomaatti. Ei haittaa vaikka kanat peittyvät.

Vuoka uuniin n.45min. Ruoka on valmista kun neste alkaa olla imeytynyt. Halutessasi voit kääntää kanoja esim puolenvälin tietämillä "puhdas puoli" ylöspäin. Näin kanat saavat vielä hieman lisää pintaa.