Tallennettavan ostoslistan nimi:
Haluatko varmasti tyhjentää koko ostoslistan?


Muut luokittelutiedot
Mojito-juustokakku
10 annosta

” Kuubalaisen klassikkodrinkki mojiton maut löytyvät nyt juustokakusta.
Ainesosat
- Pohja
-
150 gdigestivekeksejä
-
50 gvoita tai margariinia
- Täyte
-
3liivatelehteä
-
2 dlkuohukermaa
-
1 prk(370 g) sokeroitua kondensoitua maitoa
-
1 prk(200 g) maustamatonta tuorejuustoa
-
3limetin raastettu kuori
-
5 rkllimettimehua
-
1(2 rkl vaaleaa rommia)
-
2 rklhienonnettua minttua
- Koristeeksi
-
1mintunlehtiä
Ohjeet
Jauha keksit ja lisää joukkoon sulatettu rasva. Vuoraa leivinpaperilla irtopohjavuoka (halk. 18 cm). Levitä muruseos pohjalle. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Valuta kondensoitu maito tuorejuuston kanssa toiseen kulhoon. Pese limetit hyvin. Raasta kuorien vihreä osa kulhoon ja vatkaa seos tasaiseksi. Kiehauta puolet limetinmehusta pienessä kattilassa. Purista liivatelehdistä vesi ja liuota ne kiehuvaan mehuun. Lisää loppu limetinmehu sekä halutessasi rommi liivateseokseen. Valuta liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen tuorejuustoseokseen. Lisää hienonnettu minttu sekä vaahdotettu kerma. Nostele tasaiseksi seokseksi. Kaada seos vuokaan. Peitä ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjolle. Koristele mintunlehdillä.
© SOK