Mojito-juustokakku
Tykkäämiset
0 1
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

sisältää vehnää, sisältää sitrusta, sisältää gluteenia, amerikkalainen, sisältää viljaa, sisältää maitoa, jälkiruoka, suklaaton, pähkinätön, omenaton, munaton, gluteeniton, makeat leivonnaiset, muut

Mojito-juustokakku

10 annosta

 

Kuubalaisen klassikkodrinkki mojiton maut löytyvät nyt juustokakusta.

Lisää

Ainesosat

  • Pohja
  • 150 g
    digestivekeksejä
  • 50 g
    voita tai margariinia
  • Täyte
  • 3
    liivatelehteä
  • 2 dl
    kuohukermaa
  • 1 prk
    (370 g) sokeroitua kondensoitua maitoa
  • 1 prk
    (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
  • 3
    limetin raastettu kuori
  • 5 rkl
    limettimehua
  • 1
    (2 rkl vaaleaa rommia)
  • 2 rkl
    hienonnettua minttua
  • Koristeeksi
  • 1
    mintunlehtiä
 

Ohjeet

Jauha keksit ja lisää joukkoon sulatettu rasva. Vuoraa leivinpaperilla irtopohjavuoka (halk. 18 cm). Levitä muruseos pohjalle. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Valuta kondensoitu maito tuorejuuston kanssa toiseen kulhoon. Pese limetit hyvin. Raasta kuorien vihreä osa kulhoon ja vatkaa seos tasaiseksi. Kiehauta puolet limetinmehusta pienessä kattilassa. Purista liivatelehdistä vesi ja liuota ne kiehuvaan mehuun. Lisää loppu limetinmehu sekä halutessasi rommi liivateseokseen. Valuta liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen tuorejuustoseokseen. Lisää hienonnettu minttu sekä vaahdotettu kerma. Nostele tasaiseksi seokseksi. Kaada seos vuokaan. Peitä ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjolle. Koristele mintunlehdillä.