Munkit
Tykkäämiset
13 6
Osuvuus
92%


Muut luokittelutiedot

jälkiruoka, välipala, vaikea, pannulla, leivonnaiset, sisältää viljaa, sisältää munaa, sisältää gluteenia, sisältää laktoosia, sisältää maitoa, sisältää soijaa

Munkit

20:lle hengelle
Vaikea

Lisää

Ainesosat

  • 0
    pinnalle sokeria
  • 6.5 dl
    vehnäjauhoja
  • 1
    kananmuna
  • 2 tl
    kardemummaa
  • 0.8 dl
    sokeria
  • 2.5 dl
    maitoa tai vettä
  • 25 g
    hiivaa
  • 50 g
    margariinia
  • 0
    öljyä paistamiseen
  • 0.5 tl
    suolaa
 

Ohjeet

Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon tai veteen. Sekoita joukkoon kananmuna, suola, sokeri, kardemumma ja suurin osa jauhoista. Lisää pehmeä margariini ja loput jauhot. Alusta kuten pullataikina, kunnes taikina irtoaa käsistä ja kulhosta. Kohota. Muotoile taikinasta pyöreitä munkkeja. Kohota. Paista kuumassa rasvassa pyöreiksi munkeiksi tai pyöräytä niihin reikä sormien avulla ennen paistamista. Kuumenna öljy ja paista munkit kauniin ruskeiksi. Nosta kypsät munkit reikäkauhan avulla leivinpaperille valumaan. Pyöritä vielä kuumat munkit sokerissa lautasella tai paperipussin sisällä. Uppopaistajan muistilista:Tarkista öljyn sopiva lämpötila paistamalla rasvassa ensin pientä leipäpalaa. Kun leipä ruskistuu kauniisti minuutissa, voit aloittaa paistamisen. Reikäkauha on hyvä apuväline, jolla saat nostettua munkit tai raudasta irronneet rosetit talouspaperin päälle valumaan. Varaa padan tai kattilan lähelle kansi siltä varalta, että rasva kuumenee liikaa tai öljyyn pääsee vettä. Siivilöi käytetty öljy jäähtyneenä ja säilytä viileässä. Voit käyttää samaa rasvaa noin kolme kertaa. Hävitä käytetty öljy pakkaamalla se tiiviisti esimerksi tyhjään öljypulloon ja hävitä sekajätteen mukana. Älä kaada öljyä viemäriin.