Mustaherukka-suklaakakku
Tykkäämiset
5 6
Osuvuus
83%


Muut luokittelutiedot

jälkiruoka, vaikea, uunissa, leivonnaiset, sisältää viljaa, sisältää munaa, sisältää gluteenia, sisältää laktoosia, sisältää maitoa, sisältää soijaa

Mustaherukka-suklaakakku

18:lle hengelle
Vaikea

Lisää

Ainesosat

  • Suklaakakku:
  • 125 g
    margariinia
  • 1 rkl
    vaniljasokeria
  • 1 tl
    leivinjauhetta
  • 2
    kananmunaa
  • 3 dl
    sokeria
  • 3 dl
    vehnäjauhoja
  • 4 rkl
    kaakaojauhetta
  • 1.5 dl
    maitoa
  • Kostutukseen:
  • 1 dl
    mustaherukkamehua
  • Mustaherukkakerros:
  • 0.5 dl
    vettä
  • 2.5 dl
    mustaherukkaa soseena
  • 0.8 dl
    sokeria
  • 200 g
    maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 rkl
    vettä
  • 4 dl
    kermaa
  • 7
    liivatelehteä
  • Päälle:
  • 200 g
    mustaherukoita
 

Ohjeet

Voitele ja korppujauhota irtopohjainen kakkuvuoka. Sulata rasva kattilassa, lisää maito ja kaakaojauhe. Sekoita tasaiseksi. Jäähdytä. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe. Lisää jäähtynyt suklaaseos sekä kuivat aineet kananmuna-sokerivaahtoon. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 50 minuuttia. Jäähdytä. Irrota kakku vuoasta ja pese vuoka. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Soseuta mustaherukat. Vaahdota kerma. Lisää kermavaahtoon vatkaten tuorejuusto, marjasose ja sokeri. Kiehauta 1/2 dl vettä,purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota lehdet kiehuvaan veteen. Lisää liuos vatkaten täytteen joukkoon. Kokoa kakku vuokaan. Leikkaa leivinpaperista suikaleet kakun ja vuoan väliin, jotta täyte pysyy hyvin kakun pinnalla vuokaa irrotettaessa. Kostuta kakupohja desilitralla mehua. Levitä mustaherukkatäyte kakulle. Hyydytä kakku kylmässä. Lisää marjoja koristeeksi juuri ennen tarjoilua. Ruokalehti 0505