Mustaherukka-valkosuklaakakku
Tykkäämiset
32 8
Osuvuus
98%


Muut luokittelutiedot

jälkiruoka, keskitaso, leivonnaiset, kasvisruoka, sisältää viljaa, sisältää gluteenia, sisältää maitoa, sisältää pähkinöitä, sisältää soijaa, sisältää laktoosia

Mustaherukka-valkosuklaakakku

15:lle hengelle
Keskitaso

Lisää

Ainesosat

  • Pohja:
  • 75 g
    sulatettua margariinia
  • 1 paketti
    (300 g) kaurakeksejä
  • Täyte:
  • 6
    liivatelehteä
  • 300 g
    valkosuklaata
  • 0.5 dl
    vettä
  • 0.5 dl
    sokeria
  • 4 dl
    kuohukermaa
  • 500 g
    maitorahkaa
  • Pinnalle:
  • 400 g
    pakastemustaherukoita
  • 2 dl
    hyytelösokeria
  • 2 dl
    vettä
 

Ohjeet

Valmista pohja. Murenna keksit muovipussissa kaulimella painellen tai monitoimikoneessa. Sulata rasva kulhossa mikrossa ja sekoita joukkoon keksimurska. Painele seos leivinpaperilla vuoratun (halk. 26 cm) irtopohjavuoan pohjalle. Pane vuoka jääkaappiin. Valmista täyte. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa varoen mikrossa. Vaahdota kerma ja sokeri. Sekoita joukkoon rahka. Sekoita jäähtynyt suklaa täytteeseen. Purista liivatelehdistä vesi pois ja pane ne pieneen kulhoon veden kanssa. Kuumenna mikrossa kunnes liivatelehdet ovat liuenneet veteen. Anna hetken jäähtyä ja kaada täytteen joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Kaada täyte pohjan päälle. Peitä vuoka kelmulla. Anna hyytyä kylmässä seuraavaan päivään. Levitä jäiset marjat kakun päälle. Kiehauta hyytelösokeri ja vesi, anna hieman jäähtyä. Lusikoi kiille marjojen päälle.

Vastaavia reseptejä

KÄYTTÄJIEN ARVOSTELUJA