Mustajuuri-panzanellasalaatti
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

hiilihydraattipitoinen, sisältää vehnää, sisältää sokeria, sisältää sitrusta, sisältää gluteenia, kasvisruoka, italialainen, sisältää viljaa, lisäkkeet, alkuruoka, suklaaton, pähkinätön, omenaton, salaatti

Mustajuuri-panzanellasalaatti

4 annosta

 

Paahdetusta mustajuuresta syntyy ruokaisa salaatti.

Lisää

Ainesosat

  • 300 g
    mustajuurta
  • 300 g
    lanttua
  • 300 g
    punajuuria
  • 300 g
    porkkanaa
  • 2 rkl
    oliiviöljyä
  • 100 g
    lehtikaalia
  • 0 ripaus
    rouhittua mustapippuria
  • 0.5
    sitruunan mehu
  • 1 rkl
    vaahterasiirappia
  • 0.5 tl
    suolaa
  • Leipäkuutiot
  • 3 viipaletta
    vaaleaa leipää
  • 2 rkl
    oliiviöljyä
  • 0.2 tl
    (1/4 tl) timjamia
 

Ohjeet

Kuori juurekset ja lohko paloiksi. Siirrä erikseen lohkoiksi leivinpaperoidulle uunipellille, jotta punajuuret eivät värjää muita juureksia. Pirskota päälle oliiviöljy. Paahda 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia.

Paista leipäkuutiot. Poista reunat ja leikkaa leivät kuutioiksi. Paahda pannulla öljyssä. Mausta timjamilla.

Riivi lehtikaalien lehdet irti lehtiruodista ja pilko lehdet pienemmiksi. Lisää lehtikaalit uuniin mausteiden, sitruunamehun ja vaahterasiirapin kanssa.

Paahda vielä 5 minuuttia. Siirrä juurekset kulhoon leipäkuutioiden kanssa. Sekoita salaatin ainekset.