Mustikka-kookoskääretorttu
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

hiilihydraattipitoinen, sisältää vehnää, sisältää sokeria, sisältää gluteenia, kasvisruoka, suomalainen, sisältää munaa, sisältää laktoosia, sisältää viljaa, sisältää maitoa, jälkiruoka, suklaaton, sitrukseton, pähkinätön, omenaton, gluteeniton, makeat leivonnaiset, leivonnaiset, muut

Mustikka-kookoskääretorttu

16:lle hengelle

 

Kookoksella maustettu mustikkakääretorttu käännetään kumoamisen jälkeen uudelleen ympäri, jolloin se saa vaalean pinnan.

Lisää

Ainesosat

  • 5
    kananmunaa
  • 0.5 dl
    sokeria
  • 4 rkl
    perunajauhoja
  • 4 rkl
    vehnäjauhoja
  • 1 tl
    leivinjauhetta
  • Pinnalle
  • 0.5 dl
    kookoshiutaleita
  • Täyte
  • 1 rkl
    vettä
  • 200 g
    (1 prk) maustamatonta tuorejuustoa
  • 200 g
    (3 dl) pakastemustikoita
  • 1 dl
    sokeria
  • 2 dl
    kookoshiutaleita
  • 1
    liivatelehti
 

Ohjeet

Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita vaahtoon. Levitä taikina leivinpaperoidulle pellille ja paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 8 minuuttia. Kumoa pohja leivinpaperille ja irrota pohjapaperi. Ripottele toiselle leivinpaperille kookoshiutaleita. Käännä pohja paistopinta ylöspäin hiutaleiden päälle. Painele kevyesti, jotta hiutaleet tarttuvat kiinni. Liota liivatelehteä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Notkista tuorejuusto. Sekoita joukkoon mustikat, sokeri ja kookoshiutaleet. Kiehauta vesi. Purista liivatelehdestä vesi pois ja liuota se kiehuvaan vesitilkkaan. Sekoita seos täytteeseen. Levitä täyte torttupohjalle. Kääri rullalle ja anna vetäytyä jääkaapissa muutama tunti.