Mustikka-rahkapiirakka
Tykkäämiset
25 3
Osuvuus
97%


Muut luokittelutiedot

jälkiruoka, uunissa, marjat, leivonnaiset, makeat leivonnaiset, keskitaso, sisältää viljaa, sisältää munaa, sisältää gluteenia, sisältää maitoa, sisältää pähkinöitä, sisältää soijaa, sisältää laktoosia

Mustikka-rahkapiirakka

20:lle hengelle
Keskitaso

Lisää

Ainesosat

  • Murutaikina
  • 2 tl
    vaniljasokeria
  • 7 dl
    vehnäjauhoja
  • 1 pussi
    (80 g) mantelijauhetta
  • 3.5 dl
    sokeria
  • 2 tl
    leivinjauhetta
  • 2 tl
    soodaa
  • 250 g
    sulatettua margariinia
  • Pohjataikina
  • 0.5
    murutaikinasta
  • 1
    kananmuna
  • 2 dl
    kuohukermaa
  • Täyte
  • 1 prk
    (500 g) maitorahkaa
  • 2
    kananmunaa
  • 1.5 dl
    sokeria
  • 250 g
    pakastemustikoita
  • 2 rkl
    perunajauhoja
 

Ohjeet

Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita joukkoon sulatettu margariini. Jaa taikina kahteen osaan. Sekoita toiseen osaan muna ja kerma. Levitä tämä taikina leivinpaperoidulle uunipellille. Sekoita rahka, munat ja sokeri keskenään. Levitä rahkaseos pohjataikinan päälle. Sekoita perunajauhot jäisiin mustikoihin ja levitä rahkaseoksen päälle. Murustele loppu murutaikina piirakan pinnalle. Paista 200-asteisessa uunin alaosassa noin 40 minuuttia, kunnes pohja on kypsä. Peitä tarvittaessa lopussa leivinpaperilla. Anna piirakan jäähtyä kunnolla. Leikkaa annospaloiksi.

Vastaavia reseptejä

KÄYTTÄJIEN ARVOSTELUJA