Mustikka-rahkatorttu
Tykkäämiset
61 10
Osuvuus
98%


Muut luokittelutiedot

jälkiruoka, uunissa, kylmänä, marjat, leivonnaiset, makeat leivonnaiset, keskitaso, sisältää viljaa, sisältää munaa, sisältää gluteenia, sisältää maitoa, sisältää soijaa, sisältää sitrusta

Mustikka-rahkatorttu

11:lle hengelle
Keskitaso

Lisää

Ainesosat

  • Pohja
  • 1 dl
    sokeria
  • 1
    kananmuna
  • 1 dl
    kaurahiutaleita
  • 2.5 dl
    vehnäjauhoja
  • 150 g
    leivontamargariinia
  • Täyte
  • 1 prk
    (200 g) vaniljarahkaa
  • 2 rkl
    sokeria
  • 2 rkl
    sitruunamehua
  • 2 dl
    vispikermaa
  • 200 g
    (4-5 dl) mustikoita
  • 4
    liivatelehteä
 

Ohjeet

Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää muna vatkaten. Sekoita jauhot ja hiutaleet keskenään ja lisää seokseen. Sekoita nopeasti. Taputtele taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (halk. 24 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta päälle leivinpaperipala ja painoksi esimerkiksi kuivattuja herneitä. Paista pohjaa 200-asteisessa uunin keskitasolla 10 minuuttia.

Ota herneet ja paperi pois ja jatka paistamista vielä 5–8 minuuttia tai kunnes pohja saa hieman väriä.

Anna pohjan jäähtyä. Pane liivatteet veteen pehmenemään.

Sekoita rahka ja sokeri. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja liuota siihen yksitellen puristetut liivatteet. Anna hieman jäähtyä. Valuta liivateseos rahkaseokseen. Vaahdota kerma. Lisää rahkaseokseen mustikat ja kermavaahto varovaisesti käännellen. Valuta täyte taikinapohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään kolme tuntia ennen tarjoilua.