Mustikka-tuorejuustokakku
Tykkäämiset
62 6
Osuvuus
95%


Muut luokittelutiedot

leivonnaiset, keskitaso, munaton, omenaton, pähkinätön, sitrukseton, suklaaton, sisältää viljaa, sisältää gluteenia, sisältää maitoa, sisältää soijaa

Mustikka-tuorejuustokakku

12:lle hengelle
Keskitaso

Lisää

Ainesosat

  • 6 kpl
    näkkileipää
  • 5 kpl
    liivatelehteä
  • 1 dl
    fariinisokeria
  • 1 dl
    hyytelösokeria
  • 2 dl
    vettä
  • 0.2 dl
    marjalikööriä
  • 2.5 dl
    Flora vanillaa
  • 3 dl
    tomusokeria
  • 200 g
    Crème Bonjour Maustamatonta
  • 50 g
    Flora leivontamargariinia
  • 3 tl
    vaniljasokeria
  • 5 dl
    mustikoita
 

Ohjeet

Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. Sulata fariinisokeri ja margariini. Hienonna näkkileivät monitoimikoneessa, lisää sokeri-margariinisula joukkoon. Painele seos vuoan pohjalle. Pehmitä liivatelehdet kylmässä vedessä. Valuta ja sulata liivatelehdet kuumaan likööri- tai mehutilkkaan. Vaahdota jääkaappikylmä vaniljakastike. Vaahdota toisessa kulhossa Creme Bonjour ja sokerit sileäksi. Lisää liivateliemi ja vaniljavaahto joukkoon ja sekoita. Kaada täyte vuokaan. Peitä vuoka kelmulla ja laita se jääkaappiin. Anna hyytyä 4 tunnista seuraavaan päivään. Levitä mustikat täytteen päälle. Kuumenna vesi ja hyytelösokeri kiehuvaksi, keitä 1-2 min. Jäähdytä hetki, poista pinnalle tullut kalvo ja lusikoi liemi mustikoiden päälle. Säilytä kakku jääkaapissa tarjoiluun asti. Irrota kakku terävällä veitsellä vuoan laidasta. Avaa salpa ja siirrä kakku tarjoiluvadille. Poista leivinpaperi. Koristele syötävillä kukilla.