Mustikkakukko
Tykkäämiset
4 0
Osuvuus
75%


Muut luokittelutiedot

jälkiruoka, keskitaso, omenaton, pähkinätön, sitrukseton, suklaaton, sisältää viljaa, sisältää munaa, sisältää gluteenia, sisältää maitoa, sisältää soijaa

Mustikkakukko

8:lle hengelle
Keskitaso

Lisää

Ainesosat

  • 6 dl
    mustikoita
  • 2.5 dl
    Flora vispiä
  • 4 dl
    ruisjauhoja
  • 1.5 dl
    sokeria
  • 250 g
    Flora leivontamargariinia
  • 1 dl
    vehnäjauhoja
  • 2 tl
    leivinjauhetta
  • 2 rkl
    sokeri
  • 1 kpl
    kananmunaa
  • 2 tl
    peruna jauhoja
 

Ohjeet

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää jauhot, joihin olet sekoittanut leivinjauheen. Nosta taikina hetkeksi jääkaappiin kovettumaan. Sekoita kulhossa mustikat, sokeri ja perunajauhot. Jaa taikina kahtia. Kaaviloi palat jauhojen avulla kahdeksi vuoan muotoiseksi levyksi ja nosta toinen levy voidellun vuoan pohjalle. Kaada mustikat päälle keoksi ja nosta toinen taikinalevy sen päälle kanneksi. Paina reunat hyvin yhteen. Voitele piiraan pinta ja pistele siihen muutamia reikiä. Jos taikinaa jää yli, tee siitä koristeita piiraan päälle tai koristele pinta raesokerilla. Paista mustikkakukkoa uunin alaosassa 200 °C:n lämpötilassa 40-50 minuuttia. Vatkaa Flora Vispi vaahdoksi. Mausta vaahto halutessasi sokerilla. Tarjoa mustikkakukkoa Flora Vispi-vaahdon kanssa.