Mustikkanyhtöpulla
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

aamiainen / välipala, muut, leivonnaiset, makeat leivonnaiset, gluteeniton, omenaton, pähkinätön, sitrukseton, lisäkkeet, sisältää maitoa, sisältää viljaa, sisältää munaa, suomalainen, Pohjoismaat, kasvisruoka, sisältää gluteenia, sisältää sokeria, sisältää vehnää, hiilihydraattipitoinen

Mustikkanyhtöpulla

10 annosta

Lisää

Ainesosat

  • 25 g
    hiivaa
  • 2 dl
    Valio maitoa
  • 1
    muna
  • 1 dl
    sokeria
  • 1 tl
    kardemummaa
  • 8 dl
    vehnäjauhoja
  • 75 g
    Valio voita
  • 1 tl
    suolaa
  • Täyte
  • 1 rasia
    Valio Viola® vanilja tuorejuustoa
  • 100 g
    mustikkaa
  • Voiteluun
  • munaa
 

Ohjeet

Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita. Lisää muna, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.

Lisää vähitellen loput jauhot taikinaan ja alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää huoneenlämpöinen voi. Kohota taikina liinan alla kaksinkertaiseksi.

Vaivaa taikina. Jaa taikina 3 osaan ja kauli pyöreiksi levyiksi; käytä jauhoja apuna tarpeen mukaan.

Nosta yksi levyistä leivinpaperille. Levitä puolet tuorejuustosta levyn pintaan. Ripottele päälle tuoreet tai kohmeiset mustikat.

Nosta päälle toinen pullalevy ja tee kuten edellä. Nosta viimeinen levy päällimmäiseksi.

Leikkaa veitsellä kakkuun 10 sektoria, jätä keskusta leikkaamatta.

Ota kiinni kahden vierekkäisen sektorin ulkoreunasta ja kierrä vastakkaisiin suuntiin.

Kierrä samalla tavalla kaikki sektorit. Pullan keskustaan muodostuu viisisakarainen tähti. Voitele munalla. Nosta uunipellille ja kohota n. 15 min.

Paista pulla uunin alaosassa 200 asteessa n. 20 min tai kunnes kypsä.