Mustikkapiiras 2
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

hiilihydraattipitoinen, sisältää vehnää, sisältää sokeria, sisältää gluteenia, kasvisruoka, suomalainen, sisältää munaa, sisältää laktoosia, sisältää viljaa, sisältää maitoa, jälkiruoka, suklaaton, sitrukseton, pähkinätön, omenaton, gluteeniton, makeat leivonnaiset

Mustikkapiiras 2

8 annosta

 

Pehmeästä pullataikinasta tulee paras mustikkapiirakan pohja. Vaniljalla maustettu tuorejuusto tekee täytteestä herkullisen. Annoksesta tulee yksi uunipellillinen tai kaksi pientä pyöreää piirakkaa.

Lisää

Ainesosat

  • 2.5 dl
    maitoa
  • 25 g
    (0,5 pkt) hiivaa (tai 1 ps kuivahiivaa)
  • 1 dl
    sokeria
  • 0.5
    kananmunaa
  • 7.5 dl
    vehnäjauhoja
  • 100 g
    leivontamargariinia
  • 2 tl
    hienonnettua kardemummaa
  • 1 tl
    suolaa
  • Täyte
  • 8 dl
    mustikoita
  • 200 g
    vaniljatuorejuustoa
  • 1
    kananmuna
  • 0.8 dl
    sokeria
  • Voiteluun
  • 0.5
    kananmunaa
  • Valmiin piirakan pinnalle
  • 2 dl
    mustikoita
  • 1
    tomusokeria
 

Ohjeet

Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola, sokeri, muna ja kardemumma. Lisää jauhot vähän kerrallaan ja vaivaa taikina hyvin. Lisää pehmeä margariini jauhojen lisäämisen lopulla. Taikina saa olla pehmeää, mutta ei löysää. Alusta taikinaa, kunnes se irtoaa käsistä ja kulhosta. Anna kohota liinan alla 30 minuuttia. Kauli taikina uunipellin tai kahden piirakkavuoan kokoisiksi pohjiksi. Levitä päälle mustikat. Sekoita muna tuorejuustoon, mausta sokerilla ja levitä mustikoiden päälle. Voitele piiraan reunat. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Koristele jäähtyneenä mustikoilla ja tomusokerilla.