Mustikkapullat
Tykkäämiset
9 0
Osuvuus
88%


Muut luokittelutiedot

jälkiruoka, uunissa, kylmänä, marjat, leivonnaiset, makeat leivonnaiset, keskitaso, laktoositon, maidoton, munaton, sisältää viljaa, sisältää gluteenia, sisältää maitoa, sisältää soijaa

Mustikkapullat

24:lle hengelle
Keskitaso

Lisää

Ainesosat

  • 16 dl
    vehnäjauhoja
  • 5 dl
    vettä
  • 1 tl
    jauhettua kardemummaa
  • 150 g
    maidotonta margariinia
  • 1.5 dl
    sokeria
  • 50 g
    hiivaa
  • 1 tl
    suolaa
  • Pinnalle:
  • 1 dl
    hillosokeria
  • 3 rkl
    perunajauhoja
  • 200 g
    jäisiä pakastemustikoita
 

Ohjeet

Liuota hiiva haaleaan veteen. Lisää mausteet. Vatkaa joukkoon 4 dl vehnäjauhoista. Lisää paloiteltu margariini ja loput jauhoista. Alusta taikinaksi. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä kiinteäksi ja leivo siitä 24 pullaa. Nosta pullat pellille ja anna kohota peitettynä 15 minuuttia. Sekoita täytteen ainekset keskenään. Paina kohonneisiin pulliin lasin pohjalla syvennys. Paina lasi välillä jauhoihin, niin se ei tartu pulliin. Jaa jäinen mustikkaseos syvennyksiin. Paista pullia 225-asteisen uunin keskitasossa noin 12 minuuttia.