Myskikurpitsa-linssikeitto
Tykkäämiset
1 0
Osuvuus
67%


Muut luokittelutiedot

translation missing: fi.recipetag_lokakuun_reseptit, vegaaninen, kasvisruoka, alkuruoka, pääruoka, uuniruoka, keitto, muut

Myskikurpitsa-linssikeitto

4 annosta

 

Kookoksen ja inkiväärin maustama auringonkeltainen kurpitsasosekeitto suurustetaan linsseillä.

Lisää

Ainesosat

  • 0.5 kpl
    myskikurpitsaa
  • 1 prk
    (290 g) kypsiä punaisia linssejä
  • 2 rkl
    öljyä
  • 2 rkl
    inkivääritahnaa
  • 1 tl
    kurkumaa
  • 5 dl
    kasvislientä (gluteenitonta)
  • 1 prk
    (500 ml) kookosmaitoa
  • 1 kpl
    ruukku korianteria
 

Ohjeet

Halkaise kurpitsa ja poista siemenet. Kuori ja kuutioi kurpitsa. Valuta linssit.

Kuumenna öljy kattilassa. Paista kurpitsakuutioita 2–3 minuuttia. Lisää inkivääri ja kurkuma. Paista minuutti. Sekoita linssit, liemi ja kookos joukkoon. Jos haluat, säästä 4 rkl kookosmaitoa keittoannosten koristeeksi. Keitä 10 minuuttia.

Soseuta ja kiehauta. Viimeistele keitto hienonnetulla korianterilla ja kookosmaitokiehkuralla.

Vältä hävikki Koverra kurpitsasta siemenet ja irrota rihmat. Huuhtele siemenet siivilässä ja kuivaa pyyhkeellä. Lisää tilkka öljyä ja ripaus chiliä, paprikaa tai currya. Paahda 180-asteissa uunissa noin 15 minuuttia.