Nallen leipäset
Tykkäämiset
9 2
Osuvuus
88%


Muut luokittelutiedot

aamiainen / välipala, leivät ja hampurilaiset, vähälaktoosinen, maidoton, kasvisruoka, munaton, sisältää viljaa, sisältää gluteenia

Nallen leipäset

4:lle hengelle

Lisää

Ainesosat

  • 1 rkl
    sokeria
  • 1 ps
    Sunnuntai Kuivahiivaa
  • 1
    valkosipulin kynsi murskattuna
  • 2 dl
    Nalle-ohrahiutaleita
  • 0.2 dl
    Keiju Rypsiöljyä
  • 3 dl
    vettä
  • 0.5 tl
    valkosipulijauhetta
  • 0.5 tl
    kuivattua rosmariinia
  • 4 dl
    Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoa
  • 0.5 dl
    Keiju Rypsiöljyä
  • 0.5 tl
    suolaa
 

Ohjeet

Sekoita +42-asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) veteen sokeri, suola ja valkosipulijauhe. Yhdistä hiutaleet ja kuivahiivaa keskenään ja sekoita taikinanesteeseen. Lisää vehnäjauhot sekä rypsiöljy. Alusta taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna kohota liinan alla noin 40 minuuttia.

Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Leivo taikinasta tanko ja jaa 12 osaan. Nosta palat leivinpaperin päälle pellille ja taputtele jauhotetuin käsin pyöreiksi leipäsiksi (halkaisija n. 9 cm). Anna kohota liinan alla noin 30 minuuttia.

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Valmista yrttiöljy sekoittamalla aineet keskenään.

Painele kohonneisiin leipäsiin sormella koloja ja voitele leipästen pinta yrttiöljyllä. Paista uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.