Naudanfileetä vadelma-punaviinikastikkeella
Tykkäämiset
25 11
Osuvuus
96%


Muut luokittelutiedot

pääruoka, liha, vaikea, munaton, omenaton, pähkinätön, sitrukseton, suklaaton, sisältää maitoa, sisältää nautaa, sisältää lihaa, sisältää soijaa

Naudanfileetä vadelma-punaviinikastikkeella

4:lle hengelle
Vaikea

Lisää

Ainesosat

  • 6 kpl
    katajanmarjoja
  • 5 dl
    punaviiniä
  • 1 kg
    HK Naudansisäfilee
  • 1 kpl
    sipulia
  • 1 kpl
    valkosipulinkynttä
  • 1 tl
    rouhittua mustapippuria
  • 2 rkl
    Flora Culinessea
  • 2 rkl
    Flora Culinessea
  • 2 kpl
    Knorr Fond "Du Chef" Naudanliha-annosfondi
  • 3 tl
    rouhittua mustapippuria
  • 200 g
    pakastevadelmia
  • 0.5 kpl
    porkkanaa
  • 0.5 g
    palsternakka
  • 0.5 dl
    fariinisokeria
  • 4 dl
    vettä
 

Ohjeet

Naudansisäfilee: Poista lihasta jänteet, pyyhi kuivaksi ja pippuroi ympäriinsä. Kuumenna paistinpannu ja lisää pannuun Flora Culinessea sekä muutama katajanmarja. Ruskista liha pannulla ripeästi. Siirrä liha uunivuokaan ja paista uunissa 100 °C:n lämpötilassa 30-45 minuuttia, kunnes lihan sisälämpötila on 54 astetta. Anna fileen vetäytyä foliossa 5-10 minuuttia.

Kastike: Kuori ja hienonna sipuli, valkosipuli, porkkana ja palsternakka. Lämmitä kattila ja lisää siihen Flora Culinessea. Kuullota juureksia kattilassa, kunnes ne ovat saaneet väriä. Ripottele päälle ruskeaa fariinisokeria, anna sokerin saada väriä. Kaada joukkoon viini, vesi, vadelmat ja liha-annosliemi. Anna kiehua hiljalleen 20-30 minuuttia. Sekoita ja siivilöi kastike. Keitä kastiketta hieman kokoon. Jos haluat kastikkeesta sakeampaa, lisää joukkoon hieman veteen sekoitettua Maizena maissitärkkelystä. Mausta suolalla ja pippurilla.

Tarjoa hasselbackan perunoiden, uunijuuresten ja valkosipulitahnan kanssa.