Nyhtökauraleipä
Tykkäämiset
1 0
Osuvuus
67%


Muut luokittelutiedot

translation missing: fi.recipetag_syyskuun_reseptit, hiilihydraattipitoinen, sisältää vehnää, sisältää gluteenia, kasvisruoka, suomalainen, sisältää viljaa, lisäkkeet, suklaaton, sitrukseton, pähkinätön, omenaton, munaton, gluteeniton, suolaiset leivonaiset, leivonnaiset, aamiainen / välipala

Nyhtökauraleipä

1 kappaletta

 

Nyhtökaura sulautuu nyhtöleipään.

Lisää

Ainesosat

  • 1 paketti
    (250 g) nyhtökauraa
  • 3 dl
    vettä
  • 25 g
    (0,5 pkt) hiivaa
  • 1 rkl
    hunajaa
  • 1 tl
    suolaa
  • 7 dl
    hiivaleipävehnäjauhoja
  • 0.5 dl
    auringonkukansiemeniä
  • 0.5 dl
    rypsiöljyä
  • Voiteluun
  • 1
    voita tai margariinia
  • Täyte
  • 3 dl
    juustoraastetta
  • 3 rkl
    hienonnettuja yrttejä, esim. ruohosipulia, persiljaa
 

Ohjeet

Hienonna nyhtökaura veitsellä muruiksi. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva. Lisää hunaja, suola ja puolet jauhoista. Lisää nyhtökaura, siemenet, loput jauhot ja öljy. Vaivaa kimmoisaksi taikinaksi. Anna taikinan kohota peitettynä 30 minuuttia. Kauli taikina ohueksi levyksi (30 x 40 cm). Ripottele levyn päälle juustoraaste ja hienonnetut yrtit. Kauli kevyesti päältä, jotta mausteet tarttuvat taikinaan. Leikkaa levystä ruutuja (10 x 10 cm) taikinapyörällä. Voitele suorakaiteenmuotoinen leipävuoka (n. 1,5 l). Aseta 3–4 taikinaruutua päällekkäin pinoiksi. Siirrä pinot pystysuunnassa jonoon vuokaan. Anna kohota peitettynä 30 minuuttia. Paista 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia.

Vastaavia reseptejä

KÄYTTÄJIEN ARVOSTELUJA