Nyhtökauravokki
Tykkäämiset
5 0
Osuvuus
83%


Muut luokittelutiedot

proteiinipitoinen, kuitupitoinen, sisältää vehnää, tulinen, sisältää soijaa, sisältää sokeria, sisältää valkosipulia, sisältää gluteenia, aasialainen, sisältää pähkinöitä, sisältää viljaa, suklaaton, sitrukseton, omenaton, maidoton, pääruoka, kalaa, salaatti

Nyhtökauravokki

4 annosta

 

Kasvisvokkiin saa lisää proteiinia nyhtökaurasta, jolla voi korvata lihan tai kanan. Ruokaan voit käyttää myös maustettua nyhtökauraa.

Lisää

Ainesosat

  • 1 paketti
    (250 g) nyhtökauraa
  • 100 g
    nuudeleita
  • 1 rkl
    tummaa sokeria
  • 3 rkl
    soijakastiketta
  • 3 rkl
    oliiviöljyä
  • 1 rkl
    tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 4
    valkosipulinkynttä
  • 0.5
    chiliä
  • 2
    porkkanaa
  • 1
    paprika
  • 150 g
    parsakaalia
  • 100 g
    herkkusieniä
  • 50 g
    cashew- tai maapähkinävoita
  • 2 rkl
    vettä
 

Ohjeet

Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta ne. Raasta inkivääri ja hienonna valkosipulinkynnet. Poista chilistä siemenet ja hienonna chili. Suikaloi porkkanat ja paprika. Paloittele parsakaali ja viipaloi sienet. Sekoita keskenään sokeri, soijakastike ja vesi. Kuumenna öljy vokissa tai paistokasarissa. Lisää pannuun inkivääri, valkosipuli ja chili. Lisää porkkanat, paprikat, parsakaalit ja sienet. Paista sekoitellen 3–4 minuuttia niin, että kasvikset säilyttävät vielä purutuntuman. Lisää nyhtökaura, kypsennä sekoittaen vielä minuutin ajan. Sekoita nuudelit ja kastike kasvisten sekaan. Kuumenna. Lisää soijaa tarvittaessa. Ripottele päälle pähkinät. Vinkki! Nopean vokin saat käyttämällä ruokaan pussin pakastevokkikasviksia.