Ohrarieskat
Tykkäämiset
0 2
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

lisäkkeet, keskitaso, uunissa, leivonnaiset, laktoositon, maidoton, munaton, vähälaktoosinen, sisältää viljaa, sisältää gluteenia

Ohrarieskat

2:lle hengelle
Keskitaso

Lisää

Ainesosat

  • 6 dl
    ohrajauhoja
  • 3 dl
    kylmää vettä
  • 0.5 tl
    suolaa
 

Ohjeet

Sekoita jauhot nopeasti suolalla maustettuun kylmään veteen kulhossa niin, että saat tasaisen taikinan. Nosta taikinapallo jauhotetulle leivinpöydälle ja jaa leiviksi. Kaaviloi jokainen taikinapala noin 1 cm paksuksi pyöryläksi, nosta pellille leivinpaperille ja pistele tiukasti haarukalla. Kypsennä rieskat ruskeatäpläisiksi mahdollisimman kuumassa uunissa ja tarjoa tuoreina. Rieskasta pikkusyötävääKun voitelet rieskan tuoreena voisulalla ja laitat leivinpaperin ja pyyhkeen alle pehmenemään, voit taivuttaa sen myös rullaksi ja tarjota viipaloituina pikkupaloina juoman kanssa. Levitä pehmeän rieskan pintaan ennen rullaamista kerros savuporokuutioilla maustettua valkosipuli- tai yrttituorejuustoa ja pidä rullia jääkaapissa muutama tunti hiukan kostumassa ennen viipalointia.