Oliivifocaccia
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

hiilihydraattipitoinen, sisältää vehnää, suolainen, sisältää lihaa, sisältää sikaa, sisältää gluteenia, kasvisruoka, italialainen, sisältää viljaa, sisältää maitoa, välipala, lisäkkeet, suklaaton, sokeriton, sitrukseton, pähkinätön, omenaton, gluteeniton, suolaiset leivonaiset, leivonnaiset

Oliivifocaccia

10 annosta

Lisää

Ainesosat

  • 4 dl
    vettä
  • 2 pussia
    kuivahiivaa
  • 7 dl
    vehnäjauhoja
  • 150 g
    Valio Oivariini® oliiviöljy ja hieno merisuola levitettä
  • 1 dl
    vihreitä oliiveja
  • 100 g
    rucolaa
  • 10
    aurinkokuivattua tomaattia
  • 1 pak
    parmankinkkua
  • 1 tl
    suolaa
 

Ohjeet

Mittaa kulhoon jauhot, kuivahiiva ja suola. Sekoita. Lisää päälle 41-asteinen vesi.

Vaivaa taikinaa kunnolla n. 5 min, kunnes se kimmoisa ja irtoaa kulhon reunoista.

Lisää joukkoon 100 g sulatettua Oivariini rasvaa. Vaivaa vielä hetki.

Anna taikinan kohota peitettynä vedottomassa paikassa n. 1 h.

Taputtele taikina ohuehkoksi levyksi leivinpaperoituun tai voideltuun uunipannuun n. 25 x 30 cm. Paina pintaan puolitetut oliivit ja loppu Oivariini nokareina.

Paista uunissa 225 asteessa 20 - 25 min, kunnes leipä on kauniin ruskea ja kypsä.

Nosta valmiin leivän päälle tuoretta rucolaa, aurinkokuivattuja tomaatteja ja parmankinkkua.

Tarjoa iltapalana tai pikkusuolaisena.