Olutleipä
Tykkäämiset
1 2
Osuvuus
67%


Muut luokittelutiedot

välipala, uunissa, leivonnaiset, suolaiset leivonaiset, keskitaso, munaton, sisältää viljaa, sisältää gluteenia, sisältää maitoa, sisältää soijaa

Olutleipä

2:lle hengelle
Keskitaso

Lisää

Ainesosat

  • 5 dl
    tummaa olutta tai kotikaljaa
  • 1 tl
    jauhettua neilikkaa
  • 1 dl
    siirappia
  • 2 dl
    ruisrouhetta
  • 2 tl
    jauhettua pomeranssinkuorta
  • 2 dl
    rusinoita
  • 9.5 dl
    vehnäjauhoja
  • 4 dl
    ruisjauhoja
  • 100 g
    margariinia
  • 50 g
    hiivaa
  • 1 rkl
    suolaa
 

Ohjeet

Lämmitä neste kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva nesteeseen. Sekoita joukkoon ruisrouhe, siirappi ja mausteet. Lisää ruisjauhot vispaten. Lisää rusinat, pehmeä rasva ja vehnäjauhoja vähän kerrallaan. Alusta taikinaa käsin noin 10 minuuttia tai yleiskoneessa noin 3 minuuttia, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Jaa taikina kahteen osaan. Leivo paloista jauhotetulla leivinpöydällä kaksi pitkänomaista leipää. Anna kohota peitettynä 15 minuuttia. Vedä terävällä veitsellä viillot leipien pintaan. Paista leipiä 200-asteisen uunin alatasossa 25?30 minuuttia. Anna jäähtyä peittämättä ritilällä.

Vastaavia reseptejä

KÄYTTÄJIEN ARVOSTELUJA