Olutpaisti
Tykkäämiset
21 9
Osuvuus
96%


Muut luokittelutiedot

pääruoka, pataruoka, nauta, liha, klassikko, sisältää viljaa, sisältää gluteenia, sisältää laktoosia, sisältää maitoa, sisältää nautaa, sisältää lihaa, sisältää soijaa

Olutpaisti

6:lle hengelle

Lisää

Ainesosat

  • 1 kg
    naudan paistia
  • Marinadi
  • 5
    mustapippuria
  • 1 pullo
    tummaa olutta, esim. Tumma Nikolai (0,3 l)
  • 1
    sipuli
  • 1 tl
    timjamia
  • 1
    laakerinlehti
  • 3
    valkosipulinkynttä
  • Paistamiseen
  • 0
    mustapippuria
  • 2 rkl
    öljyä tai margariinia
  • 1 tl
    suolaa
  • Kastike
  • 0
    tummaa suurusta
  • 1 rkl
    soijakastiketta
  • 1 rkl
    hunajaa tai sokeria
  • 1 dl
    kermaa
  • 4 dl
    paistin lientä
 

Ohjeet

Pane paisti kulhoon ja lisää olut, kuutioitu sipuli, valkosipulit ja mausteet. Peitä kannella ja pane vuorokaudeksi jääkaappiin. Käännä paistia muutaman kerran. Nosta paisti liemestä ja kuivaa hyvin. Ruskista paisti kauttaaltaan hyvin padassa ja sirottele pintaan suolaa ja pippuria. Lisää pataan marinadi ja hauduta paistia miedolla lämmöllä 1 1/2 tuntia. Käännä paistia välillä. Nosta kypsä paisti padasta ja kiedo folioon.

Kastike

Siivilöi ja mittaa paistoliemi ja keitä sitä tarvittaessa kokoon. Lisää mausteet ja kerma ja suurusta sopivaksi kastikkeeksi. Tarjoa lisänä perunoita ja kasviksia.