Omena-maapähkinäritarit
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

translation missing: fi.recipetag_marraskuun_reseptit, sisältää gluteenia, sisältää vehnää, sisältää omenaa, sisältää sokeria, kasvisruoka, sisältää pähkinöitä, sisältää viljaa, sisältää maitoa, jälkiruoka, makeat leivonnaiset, leivonnaiset, kalaa, aamiainen / välipala

Omena-maapähkinäritarit

4 annosta

 

Köyhät ritarit rikastuvat omena-pähkinätäytteellä. Kokeile loppusyksyn satokauden punaposkista ja rapeaa Honey Crunch -omenaa.

Lisää

Ainesosat

  • 2 kpl
    omenaa
  • 4 rkl
    margariinia
  • 2 rkl
    fariinisokeria
  • 0.5 tl
    kanelia
  • 0.5 kpl
    vaaleaa leipää
  • 1 dl
    maapähkinävoita
  • 2 dl
    maitoa
  • 1 kpl
    kananmuna
  • 1 rkl
    vehnäjauhoja
  • 1 tl
    vaniljasokeria
  • 0.2 tl
    (1/4 tl) suolaa
  • Lisäksi
  • 4 kpl
    palloa jäätelöä
  • 2 rkl
    siirappia
 

Ohjeet

Pese ja halkaise omenat. Poista siemenkodat. Leikkaa omenat siivuiksi. Kuumenna 2 rkl margariinia pannulla, lisää sokeri ja anna sulaa. Laita omenasiivut pannulle ja paista 3–5 minuuttia. Mausta kanelilla.

Leikkaa leipä 8 viipaleeksi. Levitä viipaleille maapähkinävoita.

Lusikoi omenapaistosta puolille leivistä. Jätä muutama lusikallinen omenapaistosta koristeeksi. Paina päälle toinen leipäviipale maapähkinävoilla voideltu puoli omenapaistosta vasten.

Yhdistä kulhossa maito, kananmuna ja vehnäjauhot. Mausta seos vaniljasokerilla ja suolalla. Kasta täytetyt leivät munamaidossa.

Kuumenna 2 rkl margariinia pannulla ja paista omenaritareita molemmin puolin noin 5 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea.

Leikkaa paistetut ritarit halutessasi viistosti puoliksi tarjolle. Tarjoa lämpiminä jäätelöpallon ja siirapin kera. Lusikoi päälle vielä loppu omenapaistos.