Omena-marenkipiiras
Tykkäämiset
0 3
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

jälkiruoka, keskitaso, uunissa, leivonnaiset, kasvisruoka, sisältää viljaa, sisältää munaa, sisältää gluteenia, sisältää maitoa, sisältää pähkinöitä, sisältää soijaa

Omena-marenkipiiras

8:lle hengelle
Keskitaso

Lisää

Ainesosat

  • 1 paketti
    (400 g) pakastemurotaikinaa
  • Omenatäyte:
  • 1 kg
    omenoita
  • 2 dl
    sokeria
  • 2 tl
    kanelia
  • 0.8 dl
    rusinoita
  • 2.5 rkl
    calvadosia halutessasi
  • 25 g
    margariinia
  • 0.5 dl
    mantelirouhetta
  • Marenkikuorrute:
  • 2 kpl
    valkuaisia
  • 1 dl
    sokeria
  • 0.8 dl
    mantelilastuja
  • 0
    suolaa
 

Ohjeet

Kuumenna uuni 200-asteeseen. Sulata murotaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Painele taikina suuren (halkaisija noin 30 cm) voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Kypsennä 25 minuuttia. Kuori ja kuutioi omenat. Sulata rasva kattilassa, lisää sokeri, kaneli, rusinat ja omenakuutiot. Keitä miedolla lämmöllä ilman kantta noin 15 minuuttia. Siirrä levyltä, ja lisää mantelirouhe ja halutessasi calvados. Vaahdota valkuaisia ja suolaa hetki. Lisää sokeri ja vatkaa kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon mantelilastut. Kokoa omenapiiras kaatamalla omenatäyte esipaistetun piiraspohjan päälle. Päällystä mantelimarengilla. Nosta uunin lämpötila 225 asteeseen ja paista piirasta vielä noin 12 minuuttia.