Omena-toscapiirakka
Tykkäämiset
11 9
Osuvuus
91%


Muut luokittelutiedot

leivonnaiset, keskitaso, omenaton, sitrukseton, suklaaton, sisältää viljaa, sisältää munaa, sisältää gluteenia, sisältää maitoa, sisältää pähkinöitä, sisältää soijaa

Omena-toscapiirakka

8:lle hengelle
Keskitaso

Lisää

Ainesosat

  • 70 g
    mantelilastuja
  • 2.5 dl
    Flora vanillaa
  • 3 kpl
    omenaa
  • 0.5 dl
    mantelijauhetta
  • 1.5 dl
    vehnäjauhoja
  • 50 g
    Flora leivontamargariinia
  • 0.5 dl
    fariinisokeria
  • 1 kpl
    kananmunaa
  • 70 g
    Flora leivontamargariinia
  • 0.5 tl
    leivinjauhetta
  • 1 dl
    rusinoita
  • 1 dl
    sokeria
 

Ohjeet

Sekoita kaikki pohjan huoneenlämpöiset ainekset nopeasti taikinaksi sähkövatkaimella tai monitoimikoneessa. (Fariinisokerin voit korvata tummalla kidesokerilla). Painele taikina piirakkavuoan pohjalle (halkaisija 25 cm). Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi. Kuori omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi. Sekoita rusinat omenoiden joukkoon ja levitä sekoitus piirakkapohjan päälle. Sulata rasva kattilassa. Lisää sokeri ja mantelilastut ja kiehauta. Levitä seos omena-rusinaseoksen päälle. Paista 170 °C:n lämpötilassa 50 minuuttia. Tarjoa lämmin piirakka kuohkeaksi vaahdoksi vatkatun Flora Vanillan kanssa. Halutessasi voit maustaa vaahdon kanelilla.