Omenatoscakakku 2
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

translation missing: fi.recipetag_syyskuun_reseptit, hiilihydraattipitoinen, sisältää vehnää, sisältää omenaa, sisältää sokeria, sisältää sitrusta, sisältää gluteenia, kasvisruoka, sisältää munaa, sisältää viljaa, sisältää maitoa, jälkiruoka, suklaaton, gluteeniton, makeat leivonnaiset, leivonnaiset

Omenatoscakakku 2

12 annosta

 

Syyssadon omenakakku mehukkaasta omenaraasteesta, jota päällystää toscakuorrutus.

Lisää

Ainesosat

  • Taikina
  • 100 g
    voita tai margariinia
  • 3 dl
    vehnäjauhoja
  • 0.5 tl
    suolaa
  • 1
    kananmuna
  • Täyte
  • 1 kg
    omenia
  • 1 rkl
    sitruunamehua
  • 1 dl
    sokeria
  • 2 rkl
    vehnäjauhoja
  • Toscakuorrute
  • 100 g
    voita
  • 1 dl
    sokeria
  • 100 g
    mantelilastuja
  • 1 rkl
    maitoa tai kermaa
  • 1 rkl
    vehnäjauhoja
 

Ohjeet

Sekoita pehmeä rasva ja jauhot keskenään. Lisää suola ja muna, sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halk. 22–24 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi. Pese omenat ja raasta kuorineen karkeaksi raasteeksi. Sekoita raasteeseen sitruunamehu, sokeri ja vehnäjauhot. Kaada omenaseos taikinapohjan päälle. Paista kakkua 200-asteisen uunin keskiosassa 25 minuuttia. Keitä toscakuorrutteen aineksia kattilassa muutama minuutti kunnes seos hieman sakenee. Lusikoi seos kakun pinnalle ja jatka paistamista vielä 10–15 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin ruskea. Anna kakun jäähtyä.

Vastaavia reseptejä

KÄYTTÄJIEN ARVOSTELUJA