Omenoilla täytetty porsaanfilee
Tykkäämiset
2 4
Osuvuus
80%


Muut luokittelutiedot

pääruoka, vaikea, pannulla, uunissa, laktoositon, maidoton, munaton, vähälaktoosinen, liha, sisältää maitoa, sisältää sikaa, sisältää lihaa, sisältää soijaa

Omenoilla täytetty porsaanfilee

4:lle hengelle
Vaikea

Lisää

Ainesosat

  • 0
    rouhittua mustapippuria
  • 1 kg
    porsaan ulkofileetä
  • 3 rkl
    sinappia
  • 0
    suolaa
  • Täyte:
  • 1
    sipuli
  • 1 rkl
    öljyä
  • 2
    hapanta omenaa
  • 2 tl
    fariinisokeria
  • 3.5 rkl
    hienonnettua persiljaa
  • 0.5 tl
    rouhittua mustapippuria
  • 1 tl
    suolaa
  • Sitomiseen:
  • 0
    kutistumatonta puuvillalankaa
  • 0
    margariinia ja öljyä paistamiseen
 

Ohjeet

Valmista ensin täyte. Kuori ja leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi. Hienonna sipuli. Kuullota sipulia hetken aikaa pannulla öljyssä. Lisää omenakuutiot ja mausta fariinisokerilla, suolalla sekä mustapippurilla. Lisää seokseen hienonnettu persilja. Nosta pannu jäähtymään fileen leikkaamisen ajaksi. Leikkaa porsaanfilee auki yhtenäiseksi, tasaiseksi levyksi aloittaen fileen reunalta. Nuiji lihaa kevyesti nyrkillä tai lihanuijalla. Mausta lihan pinta sinapilla, suolalla ja pippurilla. Levitä täyte puolikkaalle levylle pituussuunnassa. Kääri levy tiukaksi rullaksi ja sido kostutetulla puuvillalangalla. Ruskista lihakäärö joka puolelta pannulla. Mausta lihan pinta vielä kevyesti suolalla ja pippurilla. Työnnä paistomittari fileerullan toiseen päähän ja nosta rulla uunivuokaan. Paista 150 asteessa noin reilun tunnin ajan. Filee on kypsää, kun sisälämpötila on 68-70 astetta. Kääri kypsä filee hetkeksi folioon vetäytymään. Paistoliemestä voit valmistaa kastikkeen sekoittamalla siihen hieman sinappia ja kermaa. Poista langat ja viipaloi liha tarjolle.